Голова НБУ сподівається зростання економіки

17:15 30 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: slovoidilo.ua

У Національному банку України очікують, що економічне зростання прискориться до 3,5% у 2020 році, в наступні роки – до 4%.

Про це, як повідомили в четвер, 30 січня, агенції новин «Укрінформ», заявив на пресконференції голова Національного банку Яків Смолій. За його словами, зростанню економіки сприятиме пом’якшення монетарної політики.

Яків Смолій також зазначив, що високий рівень приватного споживання та інвестицій залишатиметься основним рушієм економічного зростання. Водночас, внесок чистого експорту у ВВП і далі буде від’ємним через значні потреби реального сектору економіки в інвестиційному імпорті.

«Досить високі темпи зростання реальних доходів населення також зумовлять подальше скорочення розриву в заробітних платах порівняно із сусідніми країнами. Це й надалі буде збільшувати зацікавленість українців у працевлаштуванні в Україні, а не за кордоном», – зауважив Смолій.

Як повідомляв «Укрінформ», згідно з прогнозом Світового банку, валовий внутрішній продукт України у 2020 році прискориться до 3,7%, у 2021 році, як і у 2022-му, – до 4,2%. Європейський банк реконструкції та розвитку прогнозує зростання ВВП України у 2020 році — на рівні 3,5%. Згідно з макропрогнозом міністерства фінансів України, ВВП країни у 2020 році має зрости на рівні 3,7%.

Як інформував «Щоденний Львів», голова НБУ очікує, що інфляція уповільниться.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів