Гірники на Львівщині отримали за грудень 34% зарплати, – ЛОДА

13:00 5 лютого 2020 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: prozahid.com

Завдяки спільним зусиллям керівництва облдержадміністрації, голів профспілкових організацій шахт ДП «Львіввугілля» та центральних органів влади, вдалося розпочати погашення заборгованості із заробітної плати гірникам.

Про це повідомили в середу, 5 лютого, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що з 22 січня на рахунки ДП «Львіввугілля» почали щоденно надходити кошти за відвантажену раніше вугільну продукцію, які скеровувались на погашення виплати лікарняних та інших компенсаційних виплат з серпня по жовтень та часткову оплату праці за листопад 2019 року. Окрім того, 4 лютого в ДП «Львіввугілля» надійшли кошти за бюджетною програмою «Реструктуризація вугільної галузі», з яких було частково сплачено (34%) заробітної плати за грудень 2019 року.

Відтак, станом на 5 лютого, за рахунок отриманих коштів вдалося виплатити приблизно 135 мільйонів гривень. Це значно зменшило заборгованість із заробітної плати перед працівниками ДП «Львіввугілля» за 2019 рік.

Як інформував «ЩЛ», профспілкові лідери гірників на Львівщині призупинили після трьох діб голодування в будівлі Львівської ОДА.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів