Drone Force. У Львові тестуватимуть охочих на симуляторах дронів

16:04 16 липня 2024 р.

Фото до новини

Упродовж чотирьох днів – з 16 до 19 липня у Львові, в Центрі рекрутингу української армії, триває спільний проєкт Міноборони та Сухопутних військ України – Drone Force.

Усі охочі можуть пройти тестування на симуляторах і дізнатися більше про літальні апарати, навчання та службу, а також рекрутуватися в підрозділи безпілотних систем. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Львів – перше місто, де свого часу відкрився перший Центр рекрутингу української армії, тому ми з цією ініціативою приїхали вперше саме до Львова. Кандидати зможуть нас побачити безпосередньо і «наживо» пройти це тестування, бо до цього весь наш процес відбувався в режимі онлайн.

Все дуже просто – кандидату достатньо записати свої ім’я і контактні дані та обрати день, коли хоче прийти. Зараз вже зареєструвалося понад 60 охочих.  

Весь діалог відбувається тут – спершу з фахівцями центру рекрутингу, тоді з нашим рекрутером, і потім – саме тестування. Все це добровільно і на кожному кроці кандидат може призупинити цей процес», - розповіла Тетяна Муравйова, начальниця рекрутингової групи з комплектування підрозділів безпілотних систем Сухопутних військ ЗСУ Drone Force.

Керівниця Центру рекрутингу у Львові Галина Піскорська каже, що саме вакансія оператора безпілотних систем є однією з найбільш затребуваних. Тож такі ініціативи завжди раді вітати, аби допомогти охочим знайти саме ту вакансію в армії, яку вони шукають для себе.

Читайте також: Українців запрошують зголошуватися до роботи в держорганах на деокупованих територіях

«Напрямок БПЛА є надзвичайно популярним, війна стає більш технологічною, тому потреба в таких фахівцях зростає. Цей проєкт допоможе людині спробувати свої сили і зрозуміти, чи цей напрямок підходить їй, а також дасть змогу детальніше ознайомитися з можливостями у Збройних силах.

Загалом до нашого центру вже звернулося близько 2 тисяч осіб, і фактично кожен другий, який рекрутувався, йде служити саме у напрямку БПЛА – це і оператори дронів, і техніки, і майстри. І це не лише рядовий і сержантський склад, а й офіцери теж. Можливостей багато, і ми завжди допоможемо обрати саме те, що підходить людині», - пояснила Галина Піскорська.

Серед тих, хто сьогодні прийшов спробувати політати на дронах – 29-річний Сергій, який раніше працював QA-інженером в одній із львівських ІТ-компаній, а зараз вирішив підписати контракт із ЗСУ.

«Кілька місяців тому вирішив підписати контракт зі Збройними силами. Спілкувався з друзями, які вже служать, і вони сказали, що є підрозділ, де набирають пілотів БПЛА – давай до нас. Мені ця тематика була цікава завжди, і я вирішив спробувати. Звернувся до представників рекрутингового центру, вони сказали, що з 16 числа стартує презентація Drone Force у Львові, тому я сьогодні тут.

Тут є схожість із симуляторами вдома на комп’ютері, але тут є ще пульт, є окремо окуляри віртуальної реальності, є інструктор, тому це більш наближено до реальності», - поділився Сергій Дорофєєв.

До слова, фахова підготовка операторів безпілотних систем триває від 17 до 45 днів, залежно від спеціалізації. Після завершення підготовки військовослужбовця скеровують в обраний підрозділ Сухопутних військ.

Тестування можна пройти в Центрі рекрутингу української армії за адресою: вулиця Костя Левицького, 67: з вівторка по четвер – з 09:00 до 18:00, у п’ятницю – з 09:00 до 16:00.

Нагадаємо, Drone Force – це рекрутингова група з комплектування підрозділів безпілотних систем. Після Львова цей проєкт буде доступний в інших містах України.

Довідка

12 лютого 2024 року у Львові відкрили перший в Україні центр рекрутингу української армії. Тут можна дізнатися всю актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати бажану професію у війську. Центр не має відношення до структур ТЦК, а самі рекрутери не є військовослужбовцями, тож тут не вручають повісток, а лише надають консультації.

Центр діє на вулиці Костя Левицького, 67. Контакти: 0673001563; (032) 254 62 81; (032) 254 62 80.

Також у Львові також працюють рекрутингові центри бригади спеціального призначення НГУ «Азов», 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, батальйону «Вовки Да Вінчі» та 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів