Для 817 будинків у Львові виберуть управителів

18:41 8 лютого 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення «Про проведення конкурсів з призначення управителів багатоквартирних будинків у Львівській міській територіальній громаді».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як пояснив Владислав Іванов, начальник управління житлового господарства, йдеться про житлові будинки, які досі не визначилися з формою правління: не створили об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, і не обрали управителя. Відтак районні адміністрації, в термін до 1 вересня мають провести конкурси і визначити управителя для цих будинків.

«Станом на сьогодні є 817 житлових будинків, які досі не визначилися з формою правління. Тому районні адміністрації мають провести конкурси з призначення управителів для цих будинків і укласти з ними договори на управління. Термін - до 1 вересня цього року.

У разі, якщо на дату проведення конкурсу мешканці будинку самі визначаться і оберуть управителя будинку чи створять об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, це рішення на такі будинки не розповсюджується», - пояснив Владислав Іванов.

Нагадаємо, відповідно до ухвали сесії Львівської міської ради «Про врегулювання питання управління багатоквартирними будинками та їх обслуговування у м. Львові», яку прийняли 5 листопада 2018 року, у місті триває процес списання багатоквартирних будинків комунальної власності з балансу. Відповідно до цієї ухвали районним адміністраціям дано доручення про списання будинків з балансу місцевих рад для того, щоб мешканці, які є зараз співвласниками будинків, визначилися щодо форми управління даними будинками. Тобто, або створити ОСББ, або передати будинок на обслуговування управляючій компанії.

Працівники ЖЕКів не зацікавлені у створенні ОСББ, – управитель

Співвласників будинків на Львівщині зобов’язують укласти договори на обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж

У Львові списали з балансу ЛКП 559 житлових будинків

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів