Депутати прийняли бюджет Львівщини на 2021 рік

14:11 22 грудня 2020 р.

Фото до новини

У сесійній залі Львівської обласної ради сьогодні більшістю голосів прийняли головний фінансовий документ на наступний рік.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише DailyLviv.

Прогнозований обсяг обласного бюджету за видатками – 5 134,6 млн грн, за доходами – 5 134,6 млн грн. Обласний бюджет передбачає, що власні доходи 2021 року становитимуть 3 155,2 млн грн.

«Відповідно до нового адміністративно-територіального устрою державний бюджет передбачає переведення на прямі міжбюджетні відносини 73 громади Львівщини. Всі бюджети, окрім районних, - у прямих трансферах із державним бюджетом. Станом на вчорашній день затверджено вже 10 місцевих бюджетів територіальних громад. І один районний - Яворівський. Показники поточного року є вихідними для формування наступного. Роль обласного бюджету змінюється в результаті бюджетної децентралізації. Адмінреформа свідчить про те, що буде 81 місцевих бюджети», - наголосив директор департаменту фінансів Олег Демків.

За видатками найбільше коштів скерують у сферу дорожнього господарства, транспорту та зв’язку, освіти і науки, а також охорони здоров’я.

З метою фінансування видатків на утримання та першочергових заходів також планують затвердити 12 програм соціального характеру, на що депутатський корпус передбачив кошти в сумі 782 млн грн із терміном фінансування січень – березень.

Львівщина у 2021 році матиме бюджет виживання, а не розвитку

Бюджет Львова збагатився на 17 населених пунктів і 165 працівників-управлінців

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів