Депутат Сергій Івах запропонував ЛМР передбачити кошти на реконструкцію стадіону Торпедо, який викуплять громадою

14:19 24 грудня 2021 р.

Фото до новини

Благодійний фонд "Громада і справедливість" влітку 2022 року передасть безоплатно цей об'єкт у комунальну власність міста з надією, що впродовж двох років його вдасться належно реконструювати.


Відео: Львівський пресклуб

Учора на засіданні сесії Львівської міської ради депутат Сергій Івах офіційно поінформував колег про те, що багодійний фонд "Громада і справедливість" задля збереження стадіону "Торпедо" для потреб міської громади уклав угоду про викуп цього об'єкту, що перебуває у заставі у банку "Львів", інформує Dailylviv.com.

Ціна укладеної угоди про купівлю-продаж стадіону та будівель стадіону «Торпедо» на вул. Золота, 40а у м.Львові між БФ "Громада і справедливість" та АТ АКБ "Львів"- 7,5 млн грн. Перший внесок - 500 тис грн - зробили засновники БФ "Громада і справедливість": депутат Львівської міської ради Сергій Івах та депутат Львівської обласної ради Віталій Свіщов. До червня 2022 року необхідно сплатити банку всю суму. Для цього Сергій Івах та Віталій Свіщов на пресконференції у Львівському пресклубі оголосили про колективний збір коштів на викуп стадіону "Торпедо". Після сплати банку всієї суми угоди БФ "Громада і справедливіть" влітку 2022 року одразу передасть безоплатно об'єкт у комунальну власність міста.

Сергій Івах пояснив на пресконференції, що впродовж кількох років майбутня доля стадіону "Торпедо" була під питанням: міській раді бракувало коштів, щоб викупити цей об'єкт у банку, а інші потенційні покупці не мали наміру зберегти цей спортивно-фізкультурний об'єкт і хотіли придбати територію стадіону для багатоповерхового будівництва. Задля врятування стадіону й визрів в ініціаторів план викупу його благодійним фондом. Тепер кожен львів'янин зможе зробити свій внесок на те, щоб стадіон "Торпедо" знову став власністю громади міста. Невдозві БФ "Громада і справедливість" оприлюднить банківський рахунок, на який можна буде переказувати кошти. Незалежно від суми свого переказу львів'яни одержать електронні сертифікати, що підтвердять їхні грошові внески і наміри передати стадіон у комунальну власність.  

Сергій Івах, який кілька років боровся за збереження стадіону "Торпедо", вірить, що вдасться зібрати необхідну суму коштів. Крім того, колективний збір коштів зробить всіх його учасників відповідальними за контролем щодо відновлення спортивно-фізкультурного життя на стадіоні "Торпедо". Якщо ж раптом трапиться так, що зібраних грошей забракне, то засновники благодійного фонду додадуть їх з власної кишені, але розпочату добру справу доведуть до логічного і корисного завершення, запевнив Сергій Івах. Депутат впевнений, що впродовж двох років вдасться також закумулювати кошти - з міського і, навіть, державного бюджетів - на якісну реконструкцію стадіону "Торпедо". 

Для цього депутат Сергій Івах уже вчора зробив запит до міського голови Львова Андрія Садового. У запиті йдеться про те, що є необхідність передбачити у бюджеті розвитку міського бюджету на 2022 рік надання коштів на реалізацію проєкту, який розпочато в 2021 році зусиллями громади. Цей бюджет Львівська міська рада розгляне 29 грудня 2021 року.

"Як Вам відомо, 13.12.2021 між Благодійним фондом «Громада і справедливість» та АТ АКБ «Львів» укладено договір купівлі-продажу стадіону та будівель стадіону «Торпедо» на вул. Золота, 40а у м.Львові. За ініціативою Благодійного фонду, після його придбання, вказаний стадіон буде передано безоплатно у власність Львівської міської територіальної громади. З огляду на це, необхідно передбачити кошти для реконструкції зазначеного об’єкта нерухомого майна, із врахуванням того, що 18.11.2021 року визначено переможців Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію щодо збереження стадіону. За таких обставин, з метою забезпечення реалізації, прошу в бюджеті розвитку міського бюджету на 2022-й рік передбачити фінансування цього проєкту реконструкції в повному обсязі після оформлення права комунальної власності на стадіон та будівлі стадіону «Торпедо» на вул. Зеленій, 40а. Наперед вдячний за позитивне вирішення клопотання, зазначеного у цьому зверненні, в інтересах територіальної громади м.Львова".

За словами Сергія Іваха, успішна реалізація цього проєкту може стати прикладом для аналогічного порятунку на користь міської громади у Львові ще одного стадіону - "Сільмаш".

Ініціатива депутата надихнула декого з львів'ян згуртуватися і заради викупу Львовом у СКА спортивного стрілецького комплексу, разом зі стадіоном.

Фантастичним назвав проєкт спорткомплексу на Торпедо міський голова Львова

Міська влада Львова не викуповує стадіон «Торпедо» для суспільних потреб (відео)

Садовий пропонує звернутись до правоохоронців щодо крадіжки стадіону «Торпедо»

У Львові хочуть зберегти стадіон «Торпедо» (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів