Депутати ЛМР і мер Львова не зійшлися в ціні на стадіон «Торпедо»

20:08 5 серпня 2019 р.

Фото до новини

Місто викупить стадіон «Торпедо» на вулиці Золотій, 40а у нинішнього власника банку «Львів» для суспільних потреб.

На це у бюджеті розвитку передбачили 5,1 млн грн. Однак попереду ще перемовини з банком, оскільки він хоче отримати за стадіон більшу суму. Про це на своїй сторінці у Facebook розповів депутат ЛМР Сергій Івах.

На купівлю стадіону для потреб містян з бюджету розвитку Львова нададуть понад 5 млн гривень. "За" відповідну ухвалу на останньому пленарному засіданні Львівської міської ради проголосувало 52 депутати.

За словами Сергія Іваха, поверненню стадіону містянам ще передуватимуть перемовини із нинішнім власником - банком "Львів", оскільки там вартість стадіону оцінюють у 7,5 мільйона гривень.

"На пленарному засіданні було проголосовано 5 млн 147 тис грн для викупу стадіону "Торпедо". Це ще один етап боротьби за його збереження. Нагадаю, що за останньою пропозицією банк оцінив стадіон у 7,5 млн, тому далі - переговори з банком", - розповів Сергій Івах. 

Місто планує викупити сам стадіон, а також будівлі на його території - спортивний павільйон, душову, туалет, споруди для освітлення, огорожі та футбольне поле.

За словами іншого депутата, голови комісії культури, молодіжної політики та спорту ЛМР Віталія Свіщова, зараз стадіон - занедбаний, доглядала його лише місцева громада, спортивні клуби, активісти. 

"На цьому стадіоні тренуються діти, відпочивають місцеві мешканці, гуляють батьки з малечею. Фактично місцева громада і так дбає про цей стадіон - влаштовують толоки, підстригають траву, прибирають сміття. Хоча з 90-их років і досі він не був у власності громади. Тому викуп цього об'єкту спортивної інфраструктури для суспільних потреб - велика перемога для усіх нас", - додав Віталій Свіщов. 

Сума у понад 5 мільйонів в бюджеті розвитку на купівлю "Торпедо" була обгрунтована Висновком про вартість майна ЛКП "Агенція ресурсів Львівської міської ради". У документі сказано, що рекомендована ринкова вартість стадіону з будівлями на ньому становить 5 147 000 гривень, запевняють депутати.

Але позиція міської ради не збігається з позицією депутатського корпусу.

Міський голова Львова Андрій Садовий наголосив:

"Чи можуть ворота і розвалені трибуни вартувати 5 мільйонів? Я думаю, що ні. Я думаю, що це спроба певних людей забрати кошти з бюджету міста. Тому свого часу за те, що цей стадіон мають звільнити від торгівельних рядів, ми передали земельну ділянку на виїзді з міста в Шевченківському районі. Потім різними махлюваннями оформили право власності на ці ворота. Заставили в Банк «Львів». Потім той, хто це робив, хотів та будувати житло. Зрозумів, що це не вийде. А тепер бідний банк думає, яким чином би хоч якісь кошти за то компенсувати. Тому я думаю, це такий елемент афери, і я би хотів, щоб журналісти дуже ретельно вивчили це питання.

Я маю великі сумніви, що ці ворота можуть коштувати 5 млн. грн. 100 тисяч чи 200, але не 5 мільйонів. Просто цей депутат настільки наполегливий, так це лобіює… Бо цей стадіон є власністю громади міста. Там ніхто не може нічого робити без дозволу громади. А депутат ставить різні палки в колеса, щоб тих 5 мільйонів віддати банку. А навіщо їх віддавити? Стадіон і так наш є. Це треба трошки по іншому робити". 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів