Чорне все навкруги - трава, земля, калюжі і навіть песик-охоронець: під Новим Роздолом підприємство спалює шини. ФОТО

13:07 6 серпня 2021 р.

Фото до новини

Мешканців Гранки-Кутів, та й Нового Роздолу (будинки якого підійшли впритул до села) дуже непокоїть діяльність підприємства зі спалюванні шин.

Про це інформує Вісник Розділля, пише Dailylviv.com.

Небайдужі активісти системтично повідомляють: "Відбувається рух, на підприємство безперестанку завозять шини, а вивозять цистерни з готовою продукцією".

"Підприємство не працює", – впевнено переконував власник групу депутатів Новороздільської міської ради, котра разом з мешканцями Гранки-Кутів завітала на підприємство у четвер, 22 липня. Але зовнішній огляд говорив про протилежне.

Купа наскладаних шин, не менша купа випалених з них “дротиків”, дуже неприємний запах в повітрі і чорна жижа (інфільтрат) під ногами. Рештки випалених шин лежать під відкритим небом, тож з дощами у грунт йде ця “гумова сажа”, чорне все навкруги – трава, земля, калюжі і навіть маленький песик-охоронець.

"Це - лише пробні тестування обладнання, адже ми повинні знати, чи є якісь “недоробки”, – пояснювали працівники.

До речі, на попередній запит депутат Тараса Шарана у червні ц.р. Державна екологічна інспекція у Львівській області провела перевірки роботи ПП “Тік-В” (т.зв. вапнярка) – “відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря….. Посадову особу підприємства притягнуто до адмінвідповідальності“.

Словом, наразі вапнярка, котра так “диміла”, що не дихалося мешканцям ні Нового Роздолу, ні Гранок-Кутів, закрилася. Подейкують, у них серйозні проблеми були і з постачальниками газу.

Також перевірено діяльності ТзОВ “Еко Пром Груп” (де якраз займаються спалюванням шин) і надали висновок: “відсутній висновок з оцінки впливу на довкілля і дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Не здійснювати господарської діяльності без висновку з оцінки впливу на довкілля”.

"Підприємство запрацює десь на осінь", – стверджував керівник. Чи так, залежить і від мешканців громади, адже громадські слухання, згідно з законодавством, обовязково повинні відбутися.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів