Четверо членів наглядової ради Львівводоканалу розділили посади і зарплати

18:41 8 березня 2024 р.

Фото до новини

Головою наглядової ради Львівводоканалу обрали Святослава Павлюка.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Сьогодні відбулося перше засідання наглядової ради ЛМКП «Львівводоканал». Незалежні члени ради заслухали коротку інформацію про фінансовий стан і господарську діяльність одного з найбільших і стратегічно важливих комунальних підприємств міста, обрали голову наглядової ради, його заступника та секретаря ради, а також озвучили своє бачення основних функцій наглядової ради комунального підприємства.

Головою наглядової ради ЛМКП «Львівводоканал» обрали Святослава Павлюка – виконавчого директора Асоціації "Енергоефективні міста України".

Заступником голови став Дмитро Новицький – заступник генерального директора зі стратегічної політики публічного акціонерного товариства "Акціонерна компанія "Київводоканал".

Секретарем наглядової ради став Роман Лепак – директор департаменту організації, стратегії та корпоративного управління публічного акціонерного товариства "Кредобанк".

Також до складу наглядової ради ЛМКП «Львівводоканал» входить Каріна Топп (Karina Topp) – генеральна директорка AARHUS VAND A/S (м. Орхус, Данія). Вона долучатиметься до засідань онлайн.

«Громадські ради, які є при багатьох управліннях мерії, вони просто консультують місто, та не несуть жодної відповідальності. Наглядова рада – це вже структура, яка несе відповідальність за свої висновки і поради. Вона сформована таким чином, що є виключно безсторонньою і не лобіює чиїхось інтересів – чи то політичних фракцій чи сторонніх структур. Вона дає свої висновки, свої пропозиції щодо стратегічних питань розвитку компанії, виходячи з інтересів громади. Дуже сподіваємося, що нам це вдасться.

Мені не відомий успішний досвід наглядових рад в Україні. Натомість наглядові ради дуже поширені в інших країнах. Тому Львів має можливість напрацювати такий досвід і ділитися ним.

Результатом своєї роботи бачу зростання довіри містян до того, що робить Львівводоканал, зростання довіри до тих рішень, які приймаються та зростання у мешканців відчуття власника. Адже формально власником водоканалу є міська рада, та фактично власником є кожен мешканець. Тому він має бути зацікавленим, щоб підприємство не було збитковим і місто його безконечно не дофінансовувало. І звісно мешканці мають прагнути, щоб водоканал надавав якісні і надійні послуги, а запаси міцності у нього були на роки наперед», - наголосив Святослав Павлюк, голова наглядової ради ЛМКП «Львівводоканал».

Досвід роботи з наглядовими радами має Дмитро Новицький, якого обрали заступником голови наглядової ради Львівводоканалу. На його думку, одним з головних завдань роботи ради є визначення стратегічних напрямків розвитку підприємства, щоб забезпечити його економічну потужність і стабільність для виконання своєї соціальної функції.

«Я не бачу потреби втручатися в операційну діяльність підприємства, тому що це буде заважати роботі адміністрації. Та в умовах війни, в умовах обмежених ресурсів і зважаючи на те, що ця галузь перебуває у занедбаному стані, саме визначення правильних напрямків розвитку – це за =наглядовими радами», - додав Дмитро Новицький.

Секретар наглядової ради Роман Лепак переконаний, що з огляду на те, що до складу наглядової ради Львівводоканалу увійшли фахівці різних сфер і різних країн, це означає, що наглядова рада зможе поєднати різний функціональний досвід, що підсилить якість прийнятих рішень.

Участь у першому координаційному засіданні також взяли Орест Тимчишин, в.о. заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, та Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова, заступник з економічного розвитку.

Читайте такожЛьвівводоканал повертає помилково здійснений платіж за воду: яку суму

Нагадаємо, пілотний проєкт утворення наглядової ради у ЛМКП “Львівводоканал” реалізовує департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР. Відповідно були внесені зміни до статутного капіталу цього підприємств, та спеціально створена конкурсна комісія провела відбір незалежних членів наглядової ради.

Наглядова рада буде органом управління підприємством. Тому укладені договори, за якими члени наглядових рад будуть отримувати винагороду за роботу.

Щодо повноважень – члени наглядових рад не будуть втручатися в операційну діяльність підприємств, вони будуть займатися формуванням стратегічних напрямків. Міський голова і наглядова рада розділять між собою відповідальність за призначення і звільнення керівника підприємства.

Персональний склад наглядової ради ЛМКП «Львівводоканал» затвердила сесія Львівської міської ради 8 лютого 2024 р. До складу Наглядової ради увійшло 4 представники, серед яких Каріна Топп (Karina Topp) – генеральний директор AARHUS VAND A/S – водоканалу м. Орхус (Данія).

Читайте також: Поліція за мільйон гривень наглядатиме за охоронцями Львівводоканалу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів