Будинки площею 120 м² не будуть оподатковані, а квартири - 60 м²

12:11 1 лютого 2022 р.

Фото до новини

Податковим кодексом встановлена пільга щодо зменшення оподатковуваної площі для всіх громадян – власників житлової нерухомості.

Площа квартири, чи квартир або їх часток - незалежно від їх кількості - зменшується на 60 кв. метрів, будинків – на 120 кв. метрів. Про це повідомило Головне управління ДПС у Львівській області, пише Dailylviv.com.

Тобто, якщо у вас у власності лише квартира 70 кв. метрів, то податок ви сплачуватимете лише за площу перевищення – за 10 кв, метрів.

Якщо у власності є і квартири і будинки – не оподатковується 180 кв. метрів.

Крім цього, сільські, селищні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад встановлюють додаткові пільги з податку, що сплачується на відповідній території, з об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності, зокрема, фізичних осіб.

Пільги з податку, що сплачується на відповідній території з об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, для фізичних осіб визначаються виходячи з їх майнового стану та рівня доходів.

Разом з тим, усі ці пільги не застосовуються, якщо площа об’єктів перевищує п’ятикратний розмір встановленої неоподатковуваної площі або об’єкти нерухомості здаються в оренду чи використовуються у підприємницькій діяльності.

У Львові запровадили нові податки та пільги: на землю і нерухоме майно

За городи і дачі новий податок у 2022 році не стягуватимуть

163 платники податків у Львові задекларували більше мільйона гривень

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів