За городи і дачі новий податок у 2022 році не стягуватимуть

13:56 3 січня 2022 р.

Фото до новини

Нове мінімальне податкове зобов’язання не стосуватиметься також сільгоспземель, що перебувають у межах населених пунктів.

З 1 січня податковий закон запроваджує нову систему оподаткування сільгоспвиробників, власників земельних паїв, а з нею - поняття "мінімальне податкове зобов’язання" (МПЗ). Інфографіка про цей податок від Слова і діла, пише Dailylviv.com.

Це сума податків, яку кожен власник сільгоспземлі має сплачувати до бюджету. Ця сума становитиме близько 5% від вартості землі на рік.

Якщо сума всіх податків (податку на землю, податку на прибуток, єдиного податку), які сплачує сільгоспвиробник, буде меншою за МПЗ, то йому доведеться доплатити різницю.

МПЗ не визначається для городів, земельних ділянок дачно-будівельних та садівничих (городницьких) кооперативів, а також для сільгоспземель, що перебувають у межах населених пунктів.

Також зміни стосуються податку на продаж городини. Тепер потрібно сплачувати податок на доходи фізосіб (18%), якщо отриманий від продажу продуктів дохід перевищить 12 мінімальних зарплат. У 2021 році це 72 тис грн, у 2022 році – 78 тис грн.

Платники податків на Львівщині перерахували бюджетам більше мільярда гривень

163 платники податків у Львові задекларували більше мільйона гривень

Підприємства Львівщини перевиконали план з податку на нерухомість

На Львівщині назвали три компанії, які є найбільш сумлінними платниками податків

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів