Білорусь призупинила експорт в Україну світлих нафтопродуктів

11:30 23 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: epravda.com.ua

Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу та країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

Про це повідомили у вівторок, 23 квітня, в інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна», розповів журналістам у Мінську заступник гендиректора Білоруської нафтової компанії (БНК) Сергій Гриб.

«Призупинено постачання світлих нафтопродуктів – бензинів і дизпального – в Україну, Балтію та Польщу», – зазначив Гриб, коментуючи наслідки скорочення обсягів нафтопереробки на білоруських НПЗ через надходження неякісної нафти з РФ.

«Наразі контрактні зобов'язання призупинено до моменту вирішення питання з російською нафтою», – додав Гриб. За його словами, «експорт із Білорусі темних нафтопродуктів збережено в повному обсязі у зв'язку з відсутністю їх споживання на внутрішньому ринку».

Наразі, як повідомив Гриб, білоруська сторона працює над тим, щоб «не з’явилися санкції з боку контрагентів (зовнішніх. – Ред.)».

Він також зазначив, що Білорусь самостійно забезпечує потреби внутрішнього ринку з урахуванням прийнятого наприкінці минулого рішення Росії про заборону постачань нафтопродуктів у республіку та скорочення обсягів переробки на НПЗ через неякісну нафту.

«Зниження (експорту. – Ред.) відбулося у зв'язку зі збільшенням постачань на внутрішній ринок», – сказав Гриб.

«Скорочення обсягів експорту відбувається для забезпечення потреб внутрішнього ринку нафтопродуктів», – додав заступник гендиректора БНК.

Як інформував «Щоденний Львів», РФ також заборонила експорт нафти й бензину до України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів