Активні взимку 25 з 55 авіамаршрутів Wizz Air та Ryanair зі Львова

10:09 11 січня 2022 р.

Фото до новини

Загалом на зимовий період лоукостери Ryanair та Wizz Air залишили в Україні лише 103 активні авіамаршрути з 200.

Під активним мається на увазі маршрут, який виконуватиметься впродовж найближчих двох тижнів і заявлений надалі на лютий та березень. Деякі маршрути доступні для бронювання квитків, починаючи з лютого, проте авіакомпанія може скасувати їх за відсутності попиту. Про це повідомляє avianews, пише Dailylviv.com.

2-тижневий термін береться до уваги, оскільки якщо в цей проміжок рейси заявлені, то з великою ймовірністю вони виконуватимуться. Європейське законодавство передбачає серйозні компенсації для пасажирів, якщо рейс скасовано менше, ніж за 14 днів до вильоту. Тому за відсутності форс-мажорів авіакомпанії з реєстрацією в Європі намагаються виконувати перельоти у цей часовий проміжок, інакше їм необхідно буде виплатити пасажиру компенсацію не менше, ніж 250 євро.

Ryanair

Ryanair цієї зими виконує 31 маршрут із Києва, 15 маршрутів зі Львова та дев'ять маршрутів із Одеси. Усього маршрутна мережа з аеропортів України включає 81 напрямок з Києва, Львова, Одеси, Харкова та Херсона. Число активних маршрутів - 55 або 68% від загальної кількості напрямків.

Рейси з Харкова та Херсона на найближчі 2 тижні на систематичній основі не передбачені. До уваги не бралися можливі поодинокі рейси на свята.

Місто вильоту в Україні: кількість маршрутів всього/число активних маршрутів:

Київ: 36/31

Львів: 23/15

Одеса: 14/9

Харків: 6/0

Херсон: 2/0

Всього: 81/55

Wizz Air

Маршрутна мережа Wizz Air є найбільшою серед лоукостерів на українському ринку та включає 119 маршрутів, які виконуються, або їх запуск очікується у 2022 році.

Однак кількість активних маршрутів поступається Ryanair. Наразі Wizz Air виконує польоти 48 маршрутами з Києва, Львова та Харкова. Рейси з Одеси та Запоріжжя призупинені за винятком поодиноких перельотів на свята.

Місто вильоту в Україні: кількість маршрутів всього/число активних маршрутів:

Київ 52/30

Львів: 33/10

Харків: 14/8

Одеса: 14/0

Запоріжжя: 6/0

Усього: 119/48

Гарантовано відлетіти можна, якщо пасажир купує квиток за 14 днів до вильоту. Якщо авіакомпанія скасує рейс за 15 днів до вильоту, пасажир зможе розраховувати тільки на повернення грошей без штрафу або безплатне перебронювання перельоту. Компенсація при скасуванні рейсу заздалегідь не встановлена.

Париж, Ніцца, Барселона, Мадрид, Афіни, Брюсель: Wizz Air відкриває зі Львова 9 нових маршрутів

Польоти зі Львова до Києва, Харкова, Дніпра з безкоштовними водою, чаєм, кавою і харчуванням

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів