Терористів взяли на Донбасі в кільце стримування й відбили їхні напади на чотири міста, – РНБО (відео)

13:48 22 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: АFР

Про це заявив у четвер на прес-конференції секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій.


Відео: Громадське Телебачення Донеччини

Як повідомляє сьогодні, 22 травня, інтернет-видання «Новости Донбасса», секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій заявив у четвер на прес-конференції, що українські силовики за допомогою блокпостів утворили на Донбасі «пояс стримування», який не дає терористам проникати на території, повністю контрольовані українською владою. Секретар РНБО зазначив, що цей пояс звужується кожні два дні.

«Північ Луганській області до Слов'янська – 11 районів, повністю під контролем української влади ... Захід і південь Донецької області відгороджений блокпостами», – повідомив також Парубій. – Для нас це вкрай важливо, щоб ми забезпечили в тих регіонах безперебійне проведення виборів», - зазначив глава РНБО.

Секретар РНБО закликав усі громадян України взяти участь у виборах президента.«Прийти на вибори і провести вибори - це перемогти Путіна», – підкреслив Андрій Парубій.

Як передають також у четвер «Новости Донбасса», секретар РНБО додав, що сьогодні вночі бойовики проводили операції в чотирьох містах Донбасу, однак усі їхні атаки були відбиті. Зокрема українські солдати зірвали плани терористів по захопленню Волновахи.

«Ця була спроба захоплення міста. Довелося, щоб підійшли наші вертольоти і вогневою підтримкою допомогли нашому блокпосту», – заявив Андрій Парубій.

«Тривають бої біля Рубіжного, де був буквально вчора поставлений наш блокпост, – розповів також секретар РНБО. – Близько 60 бойовиків на електропоїзді під’їжджали до Сватове, щоб захопити його, але нашими силами цей поїзд був зупинений».

Як інформував «Щоденний Львів», під Волновахою на Донеччині загинули в бою проти терористів 8 військових, а відбулося це внаслідок обстрілу терористами блокпосту, натомість на Луганщині, де розпочалися в четвер запеклі бої між силовиками й терористами, загинув сержант зі Житомирщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів