Військові загинули під Волновахою внаслідок обстрілу терористами блокпосту, – Міноборони (відео)

11:24 22 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ukrinform.ua

Про це повідомляє в четвер Управління преси та інформації МОУ.


Відео: 9plus0

Управління преси та інформації Міністерства оборони інформує сьогодні, 22 травня, в повідомленні «У результаті терористських нападів на блокпост і колону техніки загинули військовослужбовці Збройних Сил України»:

«У ніч з 21 на 22 травня сталося кілька нападів диверсійно-терористичних груп на підрозділи Збройних Сил України, які виконують завдання за призначенням у визначених районах. Поблизу міста Волноваха на Донеччині терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь зі стрілецького озброєння, ручних протитанкових гранатометів та мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України.

Під час обстрілу один із зарядів влучив у бойову машину, яка перебувала на блокпосту, що спричинило вибух боєкомплекту. Є загиблі та поранені. На місце події негайно направили санітарний транспорт для надання невідкладної медичної допомоги пораненим та евакуації їх до військово-медичних закладів.

Ще один український військовослужбовець загинув та двоє отримали поранення внаслідок обстрілу терористами колони військової техніки, яка здійснювала передислокацію і активних дій не вела, поблизу міста Рубіжне, Луганської області. У цьому випадку терористи вдалися до звичної для них тактики: один із мостів на шляху військових було заблоковано цивільними провокаторами, з-за спин яких терористи відкрили вогонь по українським військовослужбовцям.

Керівництво Міністерства оборони та Генерального штабу ЗС України висловлює щирі слова співчуття рідним і близьким загиблих військовослужбовців Збройних Сил України».

Як інформував «Щоденний Львів», під Волновахою на Донеччині загинули в бою проти терористів 8 силовиків, а на Луганщині, де розпочалися в четвер запеклі бої між силовиками й терористами, – сержант зі Житомирщини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів