СБУ затримала озброєну російську шпигунку й диверсантку (відео)

13:13 9 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Як повідомляє у середу Служба безпеки України, ця громадянка РФ, за її словами, поранила в Миколаєві трьох осіб.


Відео: «Телеканал новин «24»

Служба безпеки України інформує сьогодні, 9 квітня, в повідомленні «СБУ затримала російську шпигунку»:

«8 квітня ц.р. СБ України затримала громадянку Російської Федерації, яка виконувала завдання спецслужб для дестабілізації ситуації у південних областях України. Марія Коледа, 1991 р. н., прибула в Херсон 4 квітня ц.р.

За її словами, це вже дев’ята її подорож в Україну. Протягом 5-6 квітня іноземка провела низку зустрічей із лідерами та активістами проросійських рухів у м. Херсон, а також відвідала окремі районні центри області для моніторингу ситуації на місцях.

7 квітня ця особа брала безпосередню участь у сутичках під Миколаївською ОДА, під час яких застосовувала вогнепальну зброю, у наслідок чого, за її словами, поранила трьох осіб. Після цих подій вона, переховуючись, повернулась у Херсонську область.

Оперативниками встановлено, що 8 квітня Коледа доповіла своєму кураторові в РФ про наявність в «активістів» саморобних вибухових пристроїв у «необмеженій кількості» та досягнуту домовленість щодо отримання ними стрілецької зброї. Вона також звітувала про підготовку двох диверсійних груп (7 осіб з м. Херсон та 6 осіб з м. Нова Каховка) для направлення у м. Донецьк для участі у масових заворушеннях.

М. Коледа отримала також вказівку з'ясувати стан озброєння співробітників ДПСУ на кордоні АРК з материковою частиною України та можливість потрапляння з Криму, легально або в обхід встановлених пунктів пропуску, осіб, яким СБУ заборонила в’їзд в Україну. Під час затримання у росіянки вилучено травматичний пістолет, переобладнаний під стрільбу бойовими патронами та методичні рекомендації для підготовки диверсійних груп. Наразі здійснюються відповідні оперативно-слідчі дії».

Як інформував «Щоденний Львів», за словами офіцера Військово-морських сил Олексія Мазепи, ситуацію на сході України дестабілізують блокувальники військових частин у Криму, керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко повідомила, що за місяць в Україні затримали більше диверсантів і шпигунів, аніж за всі часи незалежності; російський політолог Сєргєй Марков не приховував від газети «USA Today» близько тисячі «добровольців» із РФ на сході України, а на запитання «Чи будуть ці так звані «добровольці» воювати проти українців?» відповів ствердно; редактор «Новостей Донбасса» Олексій Мацука заявив, що будівлю Донецької ОДА захопили не донеччани, – вони погано орієнтувалися в тому, де знаходяться в місті ключові адмінбудівлі та інші стратегічні об’єкти; «харківські сепаратисти» також засвідчили, що вони не місцеві – вимагали під театром опери й балету, щоб звідти до них вийшов міський голова, інакше погрожували штурмувати споруду; екс-радник Путіна Андрій Ілларіонов прогнозує вторгнення військ Росії після застосування в Україні сили щодо її диверсантів, конкретизуючи: «Сепаратисти направлять свої загони на українсько-російський кордон, спробують роззброїти українських прикордонників і відкрити пункти пропуску з Росією. Через ці пункти хлинуть додаткові орди професійних спецназівців, тисячі яких вже проникли на територію України в попередні тижні». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів