За місяць в Україні затримали більше диверсантів і шпигунів, аніж за всі часи незалежності (відео)

19:06 8 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: СБУ

Про це повідомила керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко.


Відео: Телеканал 1+1

Як повідомляється у сюжеті програми «Гроші», СБУ щодня знешкоджує іноземних диверсантів і шпигунів, які заполонили Україну, – їх затримують у Києві, Львові, Одесі й Чернігові. За даними СБУ, їхня кількість значно збільшилась на території України.

Керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко повідомила: «За останній місяць ми затримали таку кількість диверсійних груп шпигунів і диверсантів, яку затримували за всі часи незалежності України».

Вона додала, що диверсанти і шпигуни прибувають до України для збору інформації про пересування військових частин, їхнє розташування, отримання інформації з грифом «Таємно», дестабілізація суспільно-політичної ситуації в державі, а також вербування наших громадян, передача їм грошей, вибухівки, зброї. Іноземців, які мають завдання зруйнувати Україну, настільки багато, що СБУ та міліція просто не встигають ловити їх. 

Складнощів додає той факт, що багато співробітників ФСБ мають українське громадянство. Нещодавно народний депутат Олександр Бригінець повідомив, що, за вказівкою Януковича, п'ять тисяч паспортів було видано співробітникам ФСБ.

Тож не дивно, що вихідними у східних областях проросійські сили все ж захопили деякі органи влади. Як стверджує колишній розвідник Олексій Арестович, людей на проросійських мітингах заводять спеціальні провокатори, через що людина втрачає залишки людяності і починає діяти як тварина.

«Їх спеціально готують. Ці методики, відпрацьовані ще в КДБ по роботі з юрбою, зараз успішно використовуються ФСБ Росії проти нашої країни і народу», - каже спеціаліст.

Аби цього не сталося, нарікають експерти, боротьбу із провокаторами треба було розпочинати значно раніше. Приклади роботи наввипередки є у нині спокійному Дніпропетровську. СБУ ще взимку порушила справу і зруйнувала один із шпигунських осередків, розповідає оперативник. «До складу одночасно входило близько 15-18 осіб - вихідці з МВС Російської Федерації і колишні співробітники міліції України. Деяких навіть підозрювали у причетності до спецслужб РФ», – зазначив він.

Шпигуни мали чітку легенду, розповіли в СБУ, і для прикриття офіційно працювали у комерційній корпорації, яка займається продажем горішків та сухариків. «Найчастіше вони були оформлені як касири, водії структурних підрозділів. Інкасатори тощо», – повідомили у відомстві.

Однак керівник компанії – колишній заступник міністра екології України Сергій Рибалка – відмовився зустрічатися з журналістами. Схожих шпигунських структур в Україні і понині десятки.

На них не в останню чергу покладаються заколотники, кажуть експерти. При цьому «п'ята колона» щедро фінансується з-за кордону.

Наприклад, лідер Євразійського союзу молоді Бахтіяров за штурм Кабміну та Верховної Ради обіцяв бойовикам по півтисячі доларів. Ті ж самі розцінки фігурують і на сході країни, наприклад, в Луганську.

Як повідомляв «Щоденний Львів», російський політолог Сєргєй Марков не приховував від газети «USA Today» близько тисячі «добровольців» із РФ на сході України, а на запитання «Чи будуть ці так звані «добровольці» воювати проти українців?» відповів ствердно, редактор інтернет-видання «0642.ua» Яна Осадча заявила з посиланням на свої джерела, що 15 зі 16-ти загарбників луганського СБУ – громадяни Росії, редактор «Новостей Донбасса» Олексій Мацука заявив, що будівлю Донецької ОДА захопили не донеччани, – вони погано орієнтувалися в тому, де знаходяться в місті ключові адміністративні будівлі та інші стратегічні об’єкти, «харківські сепаратисти» також засвідчили, що вони не місцеві – вимагали під театром опери й балету, щоб звідти до них вийшов міський голова, інакше погрожували штурмувати споруду, екс-радник Путіна Андрій Ілларіонов прогнозує вторгнення військ Росії після застосування в Україні сили щодо її диверсантів, конкретизуючи: «Сепаратисти направлять свої загони на українсько-російський кордон, спробують роззброїти українських прикордонників і відкрити пункти пропуску з Росією. Через ці пункти хлинуть додаткові орди професійних спецназівців, тисячі яких вже проникли на територію України в попередні тижні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів