Російський політолог не приховує близько тисячі «добровольців» із РФ на сході України

16:56 8 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: bbc.co.uk

На запитання «Чи будуть ці так звані «добровольці» воювати проти українців?» Сєргєй Марков відповів газеті «USA Today» ствердно.

Американська газета «USA Today» повідомляє, що сепаратисти на сході України отримують підтримку від так званих «волонтерів» з Росії, які готові навіть воювати. Видання нагадує, що влада України підозрює спецслужби Росії в закулісному розпалюванні сепаратистських настроїв у Донецьку, Луганську і Харкові.

«Дійсно, є близько тисячі добровольців, які діють в Україні», – зізнався американському виданню російський політолог Сергій Марков, який раніше був радником Кремля. А на запитання «Чи будуть ці так звані «добровольці» воювати проти українців?», він відповів: «Звісно».

Ще одна російська організація, «Євразійський союз молоді», яка існує з 2005 року визнає, що відправила на схід України своїх «волонтерів для підтримки російськомовного населення». Начальник її федеральної мережевої ставки «Євразійського союзу молоді» Павло Каніщев не приховує: «У нас є координатори в східних українських містах».

Він пояснив, що активісти його організації перебувають в Україні для того, щоб донести до проросійських сепаратистів, що Москва їх підтримує. А от заступник голови Союзу православних хоругвоносців Ігор Мірошниченко поскаржився, що активістів його організації не пустили в східні області України, щоб відділити їх.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів