Валідатори відхиляють пільгові картки ЛеоКарт. Що робити

15:01 5 квітня 2024 р.

Фото до новини

Сьогодні в звичному режимі вже працюють сервіси купівлі та поповнення балансу ЛеоКарт. Також відновлено друк та видачу персоналізованих транспортних карток.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Фахівці ЛКП «Львівавтодор» спільно з підрядниками поступово відновлюють функціонування системи е-квитка після хакерської атаки. Зокрема, зараз відбувається налаштування коректної роботи пільгових ЛеоКарт. У зв’язку з цим валідатори можуть тимчасово відхиляти пільгові транспортні картки. У таких випадках підставою для поїздки буде наявність у пасажира пільгової ЛеоКарт Штрафувати цих людей контролери не будуть.

Водночас розпочався процес списання коштів за поїздки, здійснені з 28 березня. Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

«Поступово відновлюємо функціонування системи е-квитка після хакерської атаки. З цієї доби ми вже вивели роботу системи в громадському транспорті в онлайн-режим. І тут є два ключові моменти. Перше -  пасажири можуть спостерігати, що валідатори відхиляють пільгові картки ЛеоКарт. Це пов’язано з тим, що зараз відбувається налаштування коректної роботи пільгових ЛеоКарт. Якщо валідація пільговою карткою не відбулася, контролери не виписуватимуть штрафів. На цей час підставою для поїздки є просто наявність пільгової картки.

Друге – з сьогоднішньої доби розпочалось списання коштів з банківських карток та із загальних ЛеоКарт за поїздки, здійснені за період з початку хакерської атаки і до сьогодні. Тому  власникам і банківських карток, і карток ЛеоКарт нагадуємо: перевірте баланс своїх карток та  за необхідності поповніть, щоб мати можливість в подальшому валідуватися у громадському транспорті», - наголосив Олег Забарило.

У ЛКП «Львівавтодор» уточнили, що списання коштів з карток за поїздки, здійснені  з 28 березня, може відбуватися як одним, так і кількома платежами.

Читайте також: У пасажирів, які розрахувались за проїзд у Львові банківською карткою, списали вдвічі більше коштів. Хто винен

«Списання може проходити, як окремими платежами за здійснені поїздки одного дня, так і одним платежем за квитки, зареєстровані одним носієм, - це залежить від черговості обробки валідацій», - пояснили  в ЛКП «Львівавтодор».

У комунальному підприємстві наголосили, що планово списання за безготівкові оплати триватимуть кілька днів, залежно від загальної кількості здійснених реєстрацій проїзду.

Додамо, на сьогодні у звичному режимі вже працюють сервіси купівлі та поповнення балансу ЛеоКарт. Також відновлено друк та видачу персоналізованих транспортних карток.

Нагадаємо, в ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові. За цим фактом скеровано звернення у Департамент кіберполіції Національної поліції України. Поліція відкрила кримінальне провадження та проводить слідчі дії. Громадський транспорт працює у звичному режимі, пасажири можуть валідувати свої картки.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів