Як списуватимуть у львів'ян кошти за поїздки, здійснені 28 березня-3 квітня

19:16 3 квітня 2024 р.

Фото до новини

Орієнтовно завтра, 4 квітня, розпочнеться поступове списання коштів з банківських карток за поїздки, які відбувалися в період після хакерської атаки.

Про це розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, пише  DailyLviv.com.

Фахівці ЛКП «Львівавтодор» спільно з підрядниками завершують налаштування системи е-квитка та відновлення її після хакерської атаки. Очікується, що орієнтовно завтра, 4 квітня, розпочнеться поступове списання коштів з банківських карток за поїздки, які відбувалися в період після хакерської атаки.

«Пасажиру ці кошти спишуть впродовж одного дня, але окремими платежами. Після цього, списання коштів за безготівкові поїздки буде відбуватися у звичному режимі», - наголосив Олег Забарило.

У ЛКП «Львівавтодор» додають: якщо, до прикладу, пасажир отримав за один день декілька окремих сповіщень про зняття коштів (-30 грн, -15 грн, -30 грн) – це списання за валідації, які були здійснені в окремі дні, а також різними носіями (фізична картка або гаджет з підтримкою NFC). Одна транзакція – це сума за квитки, що були завалідовані протягом одного дня одним носієм. Якщо в один день людина оплачувала і банківською карткою, і телефоном – це теж буде два сповіщення про зняття коштів.

«Списання за попередні валідації банківськими картками орієнтовно триватиме впродовж 4-5 квітня. Далі зняття коштів за поїздки відбуватиметься у штатному режимі», - уточнили у ЛКП «Львівавтодор».

Планове списання коштів з карток ЛеоКарт розпочнуть 5 квітня. Цей процес триватиме кілька днів, залежно від загальної кількості здійснених реєстрацій проїзду.

«Якщо пасажир валідував свою загальну ЛеоКарт, списання за всі здійснені реєстрації проїзду з 28 березня по 3 квітня також проходитиме поступово. За день може відбутися кілька списань, в міру опрацювання відвантажених даних реєстрацій із бортових систем. Одне списання – зняття за валідації, що здійснили протягом окремого дня.

Важливо: актуальний баланс відображатиметься лише після зняття коштів за всі здійснені валідації впродовж 28 березня - 3 квітня»,  -  наголосили у ЛКП «Львівавтодор».

Нагадаємо, в ніч на 29 березня було зафіксовано хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові. За цим фактом було скеровано звернення у Департамент кіберполіції Національної поліції України. Поліція відкрила кримінальне провадження та проводить слідчі дії. Станом на сьогодні громадський транспорт працює у звичному режимі, валідація карток відбувається.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів