Зниклого безвісти львів’янина розшукує вся країна (відео)

14:54 7 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: strana.ua

Організовується штаб цивільної оборони, куди з'їжджаються волонтери для координації.

«Вся країна розшукує львів’янина Тараса Познякова, який вирушивши до Києва, зник разом із автомобілем. У селах, де камери відеоспостереження зафіксували сірий Ауді А-6, тривають пошуки. Правоохоронці з собаками прочісують ліси. На ногах – усі родичі та друзі Тараса Познянкова», – повідомили сьогодні, 7 квітня, в телепрограмі «Надзвичайні новини».

Поліція Київської області третю добу розшукує безвісти зниклого 25-річного Тараса Познякова, який скористався послугами «BlaBlaCar», виїхавши зі Львова до Києва, проте до місця призначення так і не прибув. Про це розповів інформагенції Укрінформу начальник прес-служби Головного управління Національної поліції в Києві Микола Жукович.

Тривають обшуки лісу поблизу села Бобриця під Києвом, неподалік місця, де хлопця бачили востаннє. Микола Жукович розповів: «Заходи з обшуку лісу проводилися і вчора і позавчора невеликими силами. Дуже багато доєдналося до нас волонтерів, громадських організацій, цивільний полк «Азов». Вони приїхали на своїх автомобілях, зі своїми службовими собаками, і зробили великий шматок роботи. До того ж вони застосовували квадрокоптери – безпілотні літальні апарати, за допомогою яких вони дивилися згори на дачні будинки та кооперативи, щоб знайти сліди». 

Начальник прес-служби пояснив: «Сьогодні також організовується штаб цивільної оборони, куди з'їжджаються волонтери для координації. Вони після відповідного розподілу розходяться на місцевості, обходять території та спілкуються з людьми. Наскільки я зрозумів, сьогоднішній збір розпочався об 11-ій годині ранку».

Речник також поінформував: «Робота з пошуку хлопця ведеться не тільки на Київщині, а й у Львівській області. Він оголошений у розшук, відкрито кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу, створені спільно слідчо-оперативні групи, залучені працівники київської поліції, а також львівської. Ми проводимо слідчо-оперативні заходи не тільки по Київській області, але й по Львівській. Це робота зі збору інформації, починаючи від того, з ким він знайомився, з ким спілкувався в останній час. Ці матеріали вивчаються».

Про це розповіли сьогодні, 7 квітня, інформагенції Укрінформ, де також нагадали: «Родіон, двоюрідний брат Позняков, повідомив, що Тарас виїхав вранці 4 квітня і о 12-й годині мав бути в Києві. Але в призначений час на зустріч не приїхав. Родичі з'ясували, що останній сигнал його телефону був зі села Бобриці біля Києва. Телефон вимкнений. На заправних станціях, де Тараса бачили востаннє, по фотографіях видно, що він і ще один чоловік, з яким він їхав, виходять, заправляють авто. Пошуками Тараса займаються громадські працівники зі Львова, також усе орієнтування є в патрульних Києва, шукають і машину».

Натомість в інформагенції «УНН» повідомили сьогодні, 7 квітня: «З’явилося відео із камер спостереження із села Бобриця Київської області, де відбувалися пошуки зниклого львів’янина, який скористався послугами BlaBlaCar, передає УНН. Відео із камер спостереження у «Facebook»-спільності «Варта1» оприлюднив активіст Ігор Зінкевич, який повідомив: «На восьму годину ранку 7 квітня сформувалися групи, які прийняли рішення по останнім даним (відео) перепровірити деякі дачні участки в селі. Кожен за собою розібрав квадрат пошуку і приступили».

Як інформував «ЩЛ», оголошено в розшук зниклого безвісти львів’янина.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів