Змії покусали дівчат і хлопчика на Львівщині. Усі в реанімації

10:48 27 червня 2022 р.

Фото до новини

Напередодні, 26 червня, рятувальники отримали повідомлення про те, що в реанімаційне відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру потрапив 13-річний хлопчик зі Стрия. Його діагноз – укус змії.

Разом з тим, учора з таким самим діагнозом шпиталізували дівчат - 21-го та 25-ти років з Дрогобицького району.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає жителів області бути обережними та уважними у лісі чи на природі. Якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.

У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів. Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

Симптоми від укусу змії: місцеве подразнення шкіри, біль та розвиток некрозів у місці ураження, слабкість, запаморочення, нудота та масивні набряки. Можливий розвиток алергічної реакції! Ступінь вираження симптомів залежить від кількості отрути, яка потрапила в організм, але смертельні випадки трапляються рідко.  

«У процесі надання першої медичної допомоги варто пам’ятати про дві речі. По-перше, необхідно знерухомити постраждалу кінцівку. Для цього можна накласти шину, використовуючи підручні засоби, наприклад за допомогою двох гілок та пов’язки (замість бинта також можна використати шарф чи футболку). Важливо знати: що більше ми рухаємося, то швидше отрута поширюється тілом. По-друге, до рани варто прикласти щось холодне. До слова, для цього існують спеціальні охолоджувальні пакети, які можна придбати в аптеці», - розповів Тарас Кушнір, завідувач станції ЕМД «Стрий».

За його словами, категорично заборонено відсмоктувати отруту ротом! Є висока ймовірність, що людина просто проковтне небезпечну речовину, що несе більшу загрозу.

Запам’ятайте! Не можна використовувати джгути, щоб не спричинити гіпоксію уражених кінцівок. Не слід розрізати, припікати розпеченим залізом чи іншим чином агресивно діяти на рану. Обов’язково зверніться за телефоном 103 як тільки можливо - диспетчери не лише відправлять до вас бригаду медиків, але й нададуть дієві поради щодо самодопомоги.

Покусаних зміями людей на Львівщині шпиталізували

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів