Зі США повернулася перша група вихованців Львівського ліцею імені Героїв Крут. Поїхала друга

21:33 10 серпня 2024 р.

Фото до новини

Перша група вихованців комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут» завершила навчально-пізнавальний візит до Сполучених Штатів Америки.

Про це інформує пресслужба Львівської облради, пише DailyLviv.com.

Перша група вихованців комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут» завершила навчально-пізнавальний візит до Сполучених Штатів Америки, де брала участь у професійних зустрічах та активностях. Організатор поїздки – благодійний фонд «Мости допомоги Україні».

Як розповів начальник Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, полковник Юрій Гусар, учасники поїздки — ліцеїсти-крутяни, батьки яких загинули в боях, пропали безвісти або воюють на передовій.

«Ідея поїздки виникла в офіцера-вихователя нашого ліцею капітана Сергія Звягіна. Він проходив службу в розвідувальних підрозділах, але через важке поранення вже не може воювати далі. Під час реабілітації в США він познайомився із Богданою Кривогорською з благодійного фонду «Мости допомоги Україні», Cross Bridges. Так зародилася ідея психологічної реабілітації та відпочинку ліцеїстів, яка потім переросла в цілий навчально-пізнавальний проєкт», - повідомив Юрій Гусар.

Читайте також: У військовому ліцеї Львова — найбільший конкурс за останні п’ять років (відео)

За час свого перебування ліцеїсти завдяки організаторам мали насичену програму: побували на оглядовому майданчику статуї Свободи у Нью-Йорку, відвідали штаб-квартиру ООН, де зустрілися з представником України при ООН Сергієм Кислицею, відвідали військові та історичні музеї на авіаносці «Безстрашний», Національний музей авіації і космонавтики США та музей мистецтва «Метрополітен». Також завітали до Військової академії Вест-Пойнт, побували та попрактикувалися на стрільбищі й спілкувалися з ветеранами армії США — фахівцями з різних видів зброї.

Львівські ліцеїсти зустрічалися також із Надзвичайною та Повноважною Амбасадоркою України в США Оксаною Маркаровою, яка проявила ініціативу та, разом із військовими аташе, планує вплинути на покращення співдії з Міносвіти та Міноборони для розвитку ліцеїв подібного типу, зокрема ліцею імені Героїв Крут. 

«У ці дні до США виїхала вже друга група наших ліцеїстів. Планується, що вони, окрім іншого, відвідають Військово-морську академію США та Конгрес», - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Довідка

Ліцей імені Героїв Крут – це єдиний у Львівській області спеціалізований заклад середньої освіти II-ІII ступенів військового профілю для навчання дітей з 13-річного віку. Він є центром національно-патріотичного виховання на Львівщині, що реалізує власну стратегію розвитку, підготовки та виховання молоді.

Ліцей також є первинною ланкою системи військової освіти України. Його випускники стають курсантами вищих військових закладів освіти Міністерства оборони, Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Державної служби надзвичайних ситуацій, інших структур сектору безпеки і оборони держави.

Читайте також: Що у новому пакеті допомоги від США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів