Що у новому пакеті допомоги від США

10:35 10 серпня 2024 р.

Фото до новини

9 серпня 2024 року Сполучені Штати Америки надали Україні новий — десятий — пакет підтримки у сфері оборони на суму до 125 мільйонів доларів США.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України, пише DailyLviv.com. Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден делегував Державному секретарю Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкену повноваження виділити до 125 мільйонів доларів США на оборонну продукцію та послуги Міністерства оборони США.

Заява для преси державного секретаря США Ентоні Блінкена: "Сполучені Штати сьогодні надсилають Україні новий значний пакет озброєння та обладнання, які терміново необхідні для підтримки її військових сил, які захищаються від триваючих нападів росії. Цей пакет підтримки вартістю 125 мільйонів доларів США, наданий згідно з розпорядженням Президента про виділення, включає засоби протиповітряної оборони, боєприпаси для ракетних систем і артилерії, багатоцільові радари та протитанкову зброю, які допоможуть Україні захистити свої війська, людей і міста від російських атак та зміцнити свої можливості на лінії фронту.

Це вже десятий пакет безпекової допомоги, який Президент уповноважив на допомогу Україні з моменту підписання Закону про додаткові асигнування на безпеку України. Ми розгорнемо цю нову допомогу якомога швидше, щоб зміцнити захист України на її території та її народу. Як ясно дав зрозуміти президент Байден, Сполучені Штати та міжнародна коаліція, яку ми зібрали, продовжуватимуть підтримувати Україну."

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів