У військовому ліцеї Львова - найбільший конкурс за останні п’ять років (відео)

17:07 5 липня 2021 р.

Фото до новини

У Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою нарешті відгриміли вступні «баталії». Іспити складено, медкомісії – пройдено. І хлопці-щасливчики, які вдало пройшли всі випробування, вже розподілені по навчальних взводах.


Про це інформує АрміяІnfor, пише Dailylviv

Зі слів начальника військового ліцею полковника Юрія Гусара, вступна кампанія цього літа була безпрецедентно активною. Власне, військово-орієнтований навчальний заклад у Львові отримав найбільшу кількість заявок від вступників за останні п’ять років. Але, кількість місць все ж таки обмежена, тому право поповнити братство ліцеїстів-крутян отримали лише найкращі з найкращих.

Кореспондент АрміяІnform звернувся до командування навчального закладу, аби отримати відповідь на одне запитання: хто він, ліцеїст-новак року 2021?!

Відповідь дає заступник начальника ліцею з навчальної роботи підполковник Тарас Грицевич.

– Цьогорічна вступна кампанія була дійсно гарячою в усіх сенсах. Насамперед через кількість охочих. Цього року документи до вступу подавали 323 особи. У попередні роки було менше в рази. Крім цього, вступна кампанія відбувалася в рамках протиепідемічних заходів. Але ми вже маємо досвід і цього року весь процес було налагоджено, – говорить офіцер.

Географія вступників також широка – документи хлопці подавали з усіх областей, крім окупованого нині РФ Криму. Найбільше, звісно, львів’ян: загалом їх вступило до військового ліцею 145 осіб.

Загальна ж кількість щасливчиків – 221. Хлопці навчатимуться за програмами 9 та 10 класів. Не бракує серед хлопців і тих, хто пішов здобувати військовий вишкіл та визначатися з подальшою кар’єрою стопами батьків-захисників. Зокрема, у 29 юнаків батько чи мати захищали Україну, воюючи з російськими окупантами. Двоє хлопців-вступників – діти загиблих українських Героїв.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів