Зі Львівщини вирушили в зону АТО прикордонники комендатури швидкого реагування

13:10 19 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Наші земляки нестимуть службу в прикордонних нарядах, охоронятимуть військові об’єкти та виконуватимуть інші відповідальні завдання.

«З Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби України на Львівщині у зону проведення АТО відправилися військовослужбовці комендатури швидкого реагування», – повідомили сьогодні, 19 січня, в Державній прикордонній служби України, де також розповіли подробиці:

«Прикордонники посилять підрозділи відомства на Донеччині. Вони нестимуть службу в прикордонних нарядах, охоронятимуть військові об’єкти та виконуватимуть інші відповідальні завдання.

Ці військовослужбовці протягом півроку проходили посилене тренування на базі Кінологічного навчального центру, а також бойове злагодження на Яворівському полігоні. Прикордонну комендатуру швидкого реагування оснащено належним озброєнням, броньованими автомобілями та сучасними засобами зв’язку.

Майже 90 прикордонників цього підрозділу вже брали участь в антитерористичній операції. При цьому відмітимо, що загалом з Кінологічного навчального центру, на базі якого створено спеціальний підрозділ, більше 200 військовослужбовців боронили незалежність України на сході нашої держави.

П’ятеро з них отримали поранення під час відбиття атак ворога, ще 5 були відзначені державними нагородами. Зазначимо, що прикордонні комендатури, які нині розгортаються в Держприкордонслужбі, є тією складовою відомства, що дозволить оперативно виконувати завдання різного ступеня складності на будь-яких ділянках державного кордону та в зоні проведення антитерористичної операції».

Про це повідомили сьогодні, 19 січня, на сайті Державної прикордонної служби України, де також опублікували світлину з місця події. Натомість у Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України розповіли:

«Виступаючи перед військовослужбовцями, начальник Кінологічного навчального центру Валерій Мошора зазначив, що події на сході України ставлять нові виклики, зокрема, і перед «зеленими беретами». «Сьогодні прикордонник – це не тільки той, хто виявляє сліди і затримує порушників. На сьогоднішній день – це військовослужбовець, боєць, який готовий діяти в різних умовах, і виконувати будь-які завдання», – зазначив Валерій Мошора.

Прикордонна комендатура швидкого реагування – одна із трьох таких структурних підрозділів Держприкордонслужби України. Дві інші знаходяться в містах Ізмаїлі та Харків». 

Про це повідомили сьогодні, 19 січня, на сторінці Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували світлини з місця події.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів