Завтра в «Тюрмі на Лонцького» знову навчатимуть львів’ян прийомам самозахисту (відео)

09:36 5 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського державного університету внутрішніх справ

3 листопада львів’ян уже навчали в музеї-меморіалі основним прийомам самозахисту викладачі й курсанти державного університету внутрішніх справ.

«У рамках ХІІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно «DOCUdays UA» у Львові організовано безкоштовні майстер-класи з самозахисту для усіх бажаючих. Перший захід відбувся вчора, 3 листопада, в музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького», – повідомили у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського державного університету внутрішніх справ (ЛьвДУВС), де також поінформували:

«Навчали львів’ян основним прийомам самозахисту викладачі кафедри фізичної підготовки Львівського державного університету внутрішніх справ: кандидат у майстри спорту з карате-до та рукопашного бою Андрій Гречанюк та кандидат в майстри спорту з боксу Богдан Музика. Асистували офіцерам ЛьвДУВС їхні вправні вихованці: курсант 3-го курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції Дмитро Іванов, курсант 3-го курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів кадрового забезпечення та міліції громадської безпеки Вадим Левчук, курсант 3-го курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства Юрій Сущик.

Метою цього заходу є залучення мешканців міста до занять фізичною культурою та спортом, а також прагнення навчити їх бути впевненими у собі та зуміти постояти за себе у будь-якій критичній ситуації. Так, більшу частку відвідувачів склали вихованці загальноосвітніх закладів Львова: ЗОШ № 8, № 62, НВК «Гроно», Львівської української гуманітарної гімназії та інших.

Як не дивно, дівчата, які взяли участь у майстер-класі, були не менш активними та ініціативними, ніж юнаки. Андрій Гречанюк розповів учасникам заходу: «У разі, коли вам не вдалось передбачити чи уникнути небезпечної ситуації, покинути місце, де на вас намагаються здійснили напад, навики самозахисту допоможуть вам понести менші втрати, або взагалі їх уникнути, –Якщо у вас хочуть забрати мобільний телефон чи гроші, моя порада – краще віддайте. Проте якщо є серйозна ситуація, і вам дійсно потрібно боротись за своє здоров’я та життя, ми покажемо вам як правильно та ефективно чинити опір нападникові. Ці прийоми дуже прості, і водночас дуже ефективні».

Організатори сподіваються, що набуті під час майстер-класу вміння, хоч і мінімальні, посилять спроможність людини захистити своє право на особисту недоторканність, приватність, а також вберегти своє життя та здоров'я від протиправних посягань з боку інших осіб. Загалом, захід пройшов дуже жваво.

Учасники уважно слухали усі поради досвідчених викладачів, а також отримали вичерпні відповіді на мільйон запитань. Нагадаємо, що другий майстер-клас відбудеться 6 листопада в музеї-меморіалі «Тюрма наЛонцького» на вулиці Степана Бандери, 1. Львів. Початок – о 12.00. Вхід – вільний».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів