Забіг на підтримку ЗСУ та нове авто для військової частини: головне за добу

12:36 8 липня 2023 р.

Фото до новини

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький поінформував про основні події в області за минулу добу.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу – 7 липня о 21:25. Була загроза через зліт винищувача МіГ-31К на території росії, який є носієм гіперзвукових ракет «Кинджал». Небезпека не підтвердилася. На Львівщині спокійно», - зазначив очільник Львівщини.

Також він розповів, що завдяки співпраці Східницької селищної ради з містом-партнером Акмене в Литві військова частина А4125 отримала автомобіль.

«Червоноградський Народний ансамбль танцю «Молодість» (керівниця Людмила Прібега) взяв участь у ІІІ Міжнародному фестивалі фольклорної культури в Козеліце у Польщі. Упродовж місяця танцюристи щодня проводили благодійні виступи містами Польщі, збираючи гроші на підтримку ЗСУ. Разом «Молодістю» виступала співачка і педагогиня Зразкового театру естрадної пісні «Апельсин» Світлана Зеніхіна. Зібрали на потреби наших оборонців понад 40 тисяч гривень», - уточнив Максим Козицький.

У Старому Самборі відбувся забіг на підтримку ЗСУ. 30 учасників пробігли символічний кілометр. Як наголосили організатори, ця подія – символ єдності та відданості громади воїнам, які стоять на захисті нашої країни. Наймолодшому учаснику забігу – Максимові Кіяку – 9 років.

«Стрийський Молодіжний центр запрошує молодь взяти участь у хакатоні «ТиХо_зробити_Стрий_комфортнішим?». Призовий фонд – 140 тисяч гривень, які розподілять між двома командами-переможцями. Гроші підуть на реалізацію проєктів та менторську підтримку від експертів. Реєстрація на хакатон за посиланням», - сказав начальник Львівської ОВА.

Жителі Львівщини, яким від 14 до 25 років, можуть взяти участь у Військовій школі імені Героя України Тараса Матвіїва. Школа відбудеться у форматі наметового табору. Табір триватиме зі 17 по 24 липня на стадіоні «Авангард» у Жидачеві, рідному місті Тараса Матвіїва. 

«Ми вистояли вже 500 днів повномасштабної війни. Вистоїмо ще стільки, скільки буде потрібно. І повернемо все своє. А окупант повернеться на смітник історії», - резюмував Максим Козицький.

У Міноборони назвали 10 унікальних фактів визвольної війни України

ЛМР оприлюднила усі прізвища та фото львів'ян, вбитих під час російської ракетної атаки

Російські окупаційні війська - у критичному становищі у Бахмуті - британська розвідка

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів