За три дні на Львівщині вилучено 91 одиницю вогнепальної зброї (відео)

20:20 24 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Зокрема громадяни добровільно здали 57 пістолетів Макарова.


Відео: ТСН.ua

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС розповідає сьогодні, 24 березня, в повідомленні «На території Львівській області розпочато операцію «Зброя та вибухівка»:

«На території Львівської області з 21 березня розпочато операцію «Зброя та вибухівка». Першого ж дня правоохоронці вилучили 4 пістолети, 10 автоматів, 1 обріз, 13 рушниць, 11 карабінів, 3 револьвери, 3 одиниці саморобної зброї та понад 200 патронів.

У зв’язку з початком проведення операції »Зброя та вибухівка» т.в.о. заступника начальника ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Олексій Душейко звернувся до мешканців Львівщини:

Шановні громадяни!

В ніч з 18 на 19 лютого цього року, з підрозділів міліції міста Львова було викрадено близько тисячі одиниць табельної вогнепальної зброї. З метою повернення цієї зброї до органів внутрішніх справ, МВС було організовано місячник добровільної здачі зброї.

З цією метою у місті Львові та в населених пунктах області були організовані спеціальні пункти, куди громадяни могли вільно, на умовах анонімності, здати незареєстровану у встановленому законом порядку зброю. Такі пункти були облаштовані, зокрема, у громадській приймальні Львівської обласної ради (Львів, вул. Винниченка, 16) та в районних адміністраціях міста Львова. 

Хочемо подякувати свідомим громадянам, які відповідально поставились іздали незареєстровану зброю. Разом з тим, вкотре хочемо звернутись до громадян та громадських формувань, котрі ще не зробили цього.

Незважаючи на те, що місячник добровільної здачі зброї завершено – згідно ст. 263 КК України, особи, які добровільно здадуть незареєстровану належним чином вогнепальну зброю та боєприпаси, притягуватися до кримінальної відповідальності не будуть. З 21 березня на території Львівської області розпочато операцію «Зброя та вибухівка», метою якої є виявлення та вилучення з обігу зброї, яка не зареєстрована належним чином і може бути використана злочинцями для вчинення злочинів.

На сьогодні, органи внутрішніх справ отримали судові ухвали, згідно яких проводяться обшуки з метою виявлення незареєстрованої та боєприпасів, які зберігаються поза встановленим законодавством порядком. На даний час, вже вилучено 4 пістолети, 10 автоматів, 1 обріз, 13 рушниць, 11 карабінів, 3 револьвери, 3 одиниці саморобної зброї та понад 200 патронів.

Вкотре звертаємось до всіх громадян та громадських формувань: добровільна здача зброї органам внутрішніх справ не тягне за собою кримінальної відповідальності. У разі вилучення такої зброї працівниками міліції особи будуть притягнуті до відповідальності згідно чинногозаконодавства.

Т.в.о. заступника начальника ГУМВС України у Львівській області, полковник міліції Олексій Душейко».

Натомість у повідомленні «На Львівщині правоохоронці виявили та вилучили з незаконного обігу майже сто одиниць вогнепальної зброї» відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС розповідає:

«На території Львівської області з 21 березня розпочато операцію «Зброя та вибухівка». Станом на 24 березня правоохоронці виявили та вилучили з незаконного обігу 91 одиницю вогнепальної зброї та понад 400 патронів різного калібру.

Упродовж трьох днів до правоохоронних органів громадяни добровільно здали 57 пістолетів Макарова, а також 7 магазинів та понад 330 патронів до них. Крім того, до міліції було здано 7 автоматів Калашникова та одну снайперську гвинтівку.

– Окрім зброї, яка була добровільно здана громадянами, правоохоронці вилучили один пістолет Макарова, 8 автоматів різних моделей, 5 мисливських карабінів, 2 револьвери, 6 гвинтівок, 5 мисливських рушниць та понад 80 патронів різного калібру, – повідомив т.в.о. начальника Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Сергій Маруняк.

Вилучену зброю відправлено на експертизу в НДЕКЦ при ГУМВС України у Львівській області. Наразі вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень стосовно тих осіб, у яких було вилучено зброю.

Правоохоронці вкотре нагадують, що згідно зі ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк до шести років».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів