За незаконну прибудову на тротуарі власника оштрафували на 81 тис грн

11:17 16 квітня 2021 р.

Фото до новини

Про незаконну забудову хідника на вулиці Київській, 9 повідомив у соцмережах та на Гарячу лінію міста львівський архітектор Юрій Столяров. Міські служби оперативно зреагували, на місце виїхали представники райадміністрації та міської Інспекції ДАБК.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Будівельні роботи було зупинено, добудову розібрано, а власника та ініціатора такої раптової прибудови без жодних дозволів ТзОВ «Овочі 43» оштрафували.
За даними ДАБІ, сума штрафу - 81720 грн.

За інформацією міської Інспекції держархбудконтролю, на останні такі випадки, коли бралися забудовувати тротуари, вдалося оперативно відреагувати. А все - завдяки небайдужим львів’янам, які оперативно повідомили міські служби.

«Це чудовий приклад боротьби з незаконними забудовами, коли гарно спрацювали і громада, і міські інстанції, - наголошує заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач. - Буквально за кілька годин після повідомлення про те, що розпочали будівельні роботи, хідник на Київській повернули до початкового стану. Але щоб не було спокуси у несумлінного забудовника відновити будівництво, наша ДАБК за результатами перевірки наклала на ТзОВ «Овочі 43» штраф».

«Можу сказати, що за останні три роки у Львові ми добре попрацювали із забудовниками. Більшість знають: зібрали всі документи, отримали дозвіл – можна будуватися. Інакше – прийде міська Інспекція ДАБК, буде перевірка і штраф. З тими, хто того не до кінця усвідомив – працюємо, - зазначив начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові Тарас Павлишин. - Трохи похитнув ситуацію «мораторій» на перевірки, який через реформування ДАБІ запровадив уряд. І несумлінні забудовники розслабились. Але нарешті нам повноваження відновили і плідно працюємо. Від початку року з будівельних порушників уже стягнули до бюджету майже 6 мільйонів гривень».

Міська Інспекція ДАБК також просить львів’ян не бути байдужими. У випадку виявлення сумнівних будівельних робіт мешканців просять звертатись у міську інспекцію, щоб та організувала перевірку.

«Це наша робота, обіцяємо оперативно реагувати на звернення», - наголошує Тарас Павлишин.

Мерія перевиховала Tiffany apartments і дозволила добудовувати змінений проєкт

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів