За львівськими маршрутками можна буде спостерігати он-лайн хоч з Берліна, Лондона чи Москви

14:27 13 вересня 2013 р.

Фото до новини

Першими в «систему стеження» потраплять такі маршрути у Львові: 33, 41, 3а, 42 і 53.

Через майже два роки з часу запровадження транспортної реформи львівські перевізники, нарешті, погодились на те, щоб за рухом автобусів пасажири могли спостерігати в режимі реального часу. Щоправда, поки що лише за п’ятьма маршрутами. 

Сервіс працюватиме на сайті eway.in.ua, а також матиме мобільну версію для Android. Дату запуску сервісу ще не оголошують. Наразі працівники сайту Easyway допрацьовують юридичні та технічні питання. 

«Йдеться про он-лайн-сервіс на базі сайту eway.in.ua. Зайшовши на цей сайт, ви зможете побачити - де конкретно є кожен автобус і розрахувати - скільки приблизно часу вам доведеться на нього чекати на зупинці. Також ми розробимо мобільну версію сервісу, яка працюватиме на платформі Android», – розповідає Антон Шишкін, представник сайту eway.in.ua в Західній Україні. 

Однак дати запровадження сервісу не називають: перевізники бояться, що «система стеження» обернеться проти них градом скарг за недотримання графіків. Крім того, таке стеження  за громадським транспортом нараз технічно неможливе.

 «Проблема в тому, що коли Львівська міська рада зобов’язала перевізників обладнати автобуси системами GPS-стеження, то не розробила технічного завдання, які саме функції має виконувати пристрій. Тож кожен з п’яти перевізників отримав свою окрему систему,  яка продукувала саме ту інформацію, що потрібна йому. Зараз нам потрібно їх усіх об’єднати, а це технічно доволі складно. Окрім цього, перевізники стурбовані тим, як сприймуть проект мешканці і чи не побільшає скарг на недотримання графіку і т. д. Тож поки що ми погодили лише по одному маршруту від кожного перевізника. А далі поступово будемо додавати. Головне, що є принципова згода всіх перевізників», - підсумовує Антон Шишкін. 

Першими в он-лайн потраплять такі маршрути: 33, 41, 3а, 42 і 53. Перевізники відібрали їх самостійно. Подібні системи спостереження за рухом автобусів в мережі інтернет вже працюють у Тернополі і Луцьку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів