За добу в Україну з ЄС заїхало майже 15 тисяч осіб: хто вони

13:15 9 березня 2022 р.

Фото до новини

За минулу добу державний кордон України на західній ділянці перетнули понад 120 тисяч осіб та майже 15 тисяч транспортних засобів. Показники свідчать, що пасажиропотік зменшився приблизно на 10% відносно попередньої доби.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Держприкордонслужба нагадує: для перетину кордону до ЄС обирайте пункти пропуску на кордонах з Угорщиною, Словаччиною, Румунією, а також з Республікою Молдова.

Наразі пункти пропуску з цими країнами майже порожні або завантажені мінімально. Їх завантаженість щотри години висвітлюється на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України - Західний кордон.

До слова, минулої доби на виїзд з України поїхали 106 тисяч осіб. Більшість із тих, хто виїхав – понад 75 тисяч людей – перетнули кордон на українсько-польській ділянці. У результаті цього на вказаному напрямку все ще зберігаються накопичення людей і автомобілів.

Також, за минулу добу до України прибули 14,5 тисяч осіб. Майже 12 тисяч з них – українці, більшість з яких чоловіки, що планують долучитися до сил оборони. Пишаємося земляками, які їдуть боронити свою Батьківщину!

Нагадуємо, що усі пункти пропуску на західному кордоні (крім ППр «Дзвінкове») працюють у цілодобовому режимі. Прикордонники та митники докладають усіх можливих зусиль, щоб пришвидшити оформлення осіб на виїзд з України і оформляють гуманітарну допомогу для українського населення та захисників України.

До слова, за минулу добу на західних кордонах було оформлено майже 800 транспортних засобів з допомогою. Зазначимо, що загалом вже оформлено понад 4800 автомобілів з вантажами.

Просимо усіх громадян на кордоні дотримуватися правопорядку, черговості та норм моралі під час перетину кордону і не пропонувати прикордонникам хабарі за позачерговий або незаконний перетин кордону!

В Україну з-за кордону повертаються чоловіки

Чоловікам-українцям від 18 до 60 років заборонили виїзд за кордон


 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів