Юстиція вже не реєструє бізнес і нерухомість

12:41 12 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

З 1 травня органи юстиції більше не реєструють бізнес чи нерухомість. Тепер вони тільки контролюють ці процеси.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 12 травня, під час прес-конференції на тему: «Нові повноваження органів юстиції у сфері державної реєстрації. Підбиття підсумків передання реєстраційних функцій у Львівській області», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області  Ярослав Жукровський.

- З 1 січня цього року функції державної реєстрації як майна, так і бізнесу, здійснюють державні та приватні нотаріуси. А з 1 травня всі ці повноваження щодо реєстрації передали  також і місцевим державним адміністраціям та міським радам. Громадяни можуть звертатися до акредитованих суб’єктів, - каже він.

За його словами, сьогодні львівська юстиція має цілковито нову структуру і займається контролем у сфері реєстрації майна та бізнесу. Також за органами юстиції залишилися функції реєстрації політичних партій, громадських об’єднань, статутів територіальних громад та друкованих ЗМІ.

Як повідомила  заступник начальника управління з питань реєстрації-начальник управління державної реєстрації головного територіального управління юстиції у Львівській області Оксана Куманська-Нор, у Львові тепер бізнес та нерухомість реєструє Львівська міська рада. Хоча для громадян майже нічого не змінилося.

- Адреса та сама – Городоцька, 299, де попередньо була реєстраційна служба Львівського міського управління юстиції. Документи можна подавати в ЦНАПах, як і раніше. В межах Львівської області цю реєстрацію здійснюють районні державні адміністрації та ради міст обласного значення, - розповідає вона.

Також вона зазначила, що до 1 травня цього року легалізацію робили органи юстиції в межах області. А з 1 травня – виключно головне територіальне управлінням юстиції у Львівській області: за адресою Городоцька, 299.

Усю інформацію громадяни можуть отримати в колцентрі за номерами телефонів: 235-02-76, 231-23-90 та 261-23-62.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів