Юрист Козловського хоче забрати у виконкому ЛМР право погоджувати будівництво

11:45 25 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Депутат Львівської міської ради від «ЄС» Юрій Ломага звернувся до суду, щоб позбавити виконавчий комітет міської ради можливості видавати містобудівні умови та обмеження.

Про це «Наші гроші. Львів» довідалися з ухвали Львівського окружного адміністративного суду від 18 жовтня цього року, пише Dailylviv.com.

Юрій Ломага хоче оскаржити частину ухвали «Про розмежування повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради», яку депутати затвердили в липні цього року. Сам ж депутат за це питання не голосував.

Він вважає, що виконавчий комітет не може видавати містобудівні умови та обмеження в межах міста, зокрема в історичному ареалі Львова. Натомість, на його думку, це повинен робити виконавчий орган з питань архітектури на чолі з головним архітектором. У Львові цю посаду обіймає Антон Коломєйцев.

Наразі суддя Оксана Клименко залишила позовну заяву Юрія Ломаги без руху, він може протягом десяти днів виправити її недоліки. Разом з позовом депутат також просив заборонити виконавчому комітетові видавати містобудівні умови та обмеження, поки триває судова справа. Однак суддя відмовила йому в такому забезпеченні позову. Вона зазначила, що позивач не зміг аргументувати чому ця ухвала є протиправною.

Крім того, Юрій Ломага, на думку судді, не пояснив як ухвала «Про розмежування повноважень між виконавчими органами ЛМР» порушує його свободи, права чи інтереси. У позові він вказав, що ухвала стосується його, бо він є громадянином України, зареєстрований та постійно проживає у Львові.

Нагадаємо, юрист та депутат від «ЄС» Юрій Ломага представляє в судах інтереси фігуранта журналістських розслідувань, депутата Львівської обласної ради Григорія Козловського. Наприклад, він є представником компанії «Дари Львівщини» щодо двох львівських ринків «Підзамче» та «Винниківського ринку». У жовтні ця фірма подала позов до міської ради, щоб виключити мозаїку на будинку біля «Винниківського ринку» з-під захисту мозаїчних творів від руйнування.

Водночас його колега, адвокат Григорія Козловського та депутат Львівської міської ради від «ЄС» Олексій Різник намагається оскаржити межі історичного ареалу Львова. Йдеться про рішення виконавчого комітету, затверджене 2005 року. Тепер ж, 22 жовтня цього року, виконком погодив нові межі історичного ареалу, їх також затвердить Міністерство культури та інформаційної політики.

Суд у Львові допоміг фірмі Козловських робити реконструкцію торгового центру під виглядом капремонту

Суддя у Львові скасувала межі об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів