Як працюють мобільні вогневі групи ППО (відео)

10:19 10 березня 2023 р.

Фото до новини

Наприкінці минулого року в Північній операційній зоні розпочато застосування мобільних вогневих груп протиповітряної оборони.

Про це інформує Міноборони, пише Dailylviv.com.

За цей час дані підрозділи зарекомендували себе досить добре. Ними вже знищено десятки повітряних цілей.

Серед основних завдань мобільних вогневих груп – розвідка повітряного простору та знищення повітряного противника. Головною перевагою порівняно зі стаціонарними комплексами є швидке розгортання – до десяти хвилин, а також здатність переміщуватися на місцевості залежно від напрямку виявлення противника.

Склад такої групи може налічувати до чотирьох військовослужбовців – водій, кулеметник, оператор ПЗРК та командир групи. Щодо маршрутів, їх обирають за результатами аналізу попередніх повітряних ударів ворога. 

"Поява мобільних вогневих груп – це вдала оптимізація ЗСУ. На автомобілі, що надані волонтерами, встановлюється відповідне озброєння. Зокрема, великокаліберний кулемет або переносний зенітно-ракетний комплекс. Насичуючи нашу систему протиповітряної оборони такими групами, ми підвищуємо ефективність оборони в цілому",- зазначив командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

На Рівненщині проведено навчання Сил оборони з охорони важливого об'єкта

В Україні створюватиметься нова інтегрована система ППО

Україні допоможуть створити систему інтегрованої протиповітряної оборони

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів