Виконком ЛМР пропонує віддати Середмістя Львова лише пішоходам і паркінгам

20:12 7 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: gals-tour.lviv.ua

Як повідомляє сьогодні, 7 квітня, прес-служба міської ради, її виконком прийняв у понеділок рішення про внесення змін до «Схеми організації руху транспорту та пішоходів».

Сьогодні, 7 квітня, відбулося засідання виконавчого комітету ЛМР, на якому було прийнято рішення «Про погодження проекту внесення змін до «Схеми організації руху транспорту і пішоходів у центральній частині м. Львова з пропозиціями по створенню пішохідних зон», проект якої розробило ДП ДІПМ «Містопроект». Директор департаменту містобудування ЛМР Андрій Павлів пояснив:

«Йдеться про внесення змін до Схеми організації руху транспорту в центральній частині міста Львова та створення пішохідної зони, обмеженої проспектом Свободи й вулицями Торговою, Гоголя, Підвальною та площами Митною, Соборною й  Галицькою. Проект розроблений у 1998 році, але в місті пройшли зміни – збільшення кількості автомобілів, формування концепції пішохідної зони.

Тому постала потреба розробити деталі цього проекту і винести на погодження виконавчого комітету.  Суть полягає в тому, що Середмістя пропонується для пішохідного руху, а також формування місць для паркування, в тому числі, на вулиці Валовій.

Також ми вводимо такі поняття, як боларди, які обмежують заїзди на пл. Ринок. Залишається тільки проїзд для громадського транспорту, зберігаючи пішохідну зону».

Схема організації дорожнього і пішохідного руху в центральній частині Львова була розроблена ще у 1998 році. Частина закладених у ній рішень вже реалізовані, деякі – неактуальні, також з’явились і нові пропозиції та підходи, розроблені нові проектна та містобудівна документації. З модернізацією міста, розвитком велосипедної мережі та пішохідних зон, зростанням кількості туристів у центральній частині міста виникла потреба внести зміни в цей проект, який було розроблено 16 років тому.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів