Виконати всі замовлення, які є в штабах Львова: 2000 львів'ян плестимуть сітки

23:09 27 серпня 2022 р.

Фото до новини

Львівський обласний молодіжний центр та штаб волонтерів центру «Порохова вежа» за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОВА планують 3-4 вересня масштабну акцію «Найбільша маскувальна сітка України».

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com

Організатори акції подали заявку на її включення у Національну книгу рекордів України. Національний реєстр рекордів вже схвалив заявку.

До участі у заході запрошені усі волонтерські штаби плетіння маскувальних сіток Львова. У планах сплести за два дні 2000 метрів квадратних сітки. Для реалізації такої амбітної мети потрібна участь понад 1000 осіб кожного дня.

«Сітки на фронті потрібні завжди, і багато. На них є запит з початку війни й до нині. Правильно сплетена і розумно встановлена сітка робить невидимою позицію надовго. Справжня фабрична НАТівська сітка розміром 3х4 метри коштує приблизно 2 тисячі євро, це не по-кишені ні державі, ні волонтерам. Тому небайдужі люди по всій країні плетуть сітки. У перші дні повномасштабної війни волонтери Львівського обласного молодіжного центру розгорнули локацію для плетіння і за ці пів року сплели понад 8 000 м2 маскувальних сіток. Та запити все ще є, тож хочемо на кілька днів залучити до роботи максимальну кількість охочих», – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хім’як. 

Такий розмір сітки допоможе покрити всі замовлення військових, які є в штабах Львова. Акція буде у Львівському палаці мистецтв з 09:00 до 19:00 год у визначені дні.

«Ця подія стане знаковою для нас, для наших волонтерів та області в цілому. Той волонтерський рух, який розгорнувся на Львівщині з початком наступу росіян, став міцним тилом для наших військових. Ми плануємо залучити до акції високопосадовців, бізнесменів, представників ІТ-компаній, студентів, спортсменів, відомих людей та усіх небайдужих. Ми будемо плести у самому Палаці Мистецтв та, якщо дозволить погода, на території поруч. Закликаємо усіх доєднуватися до нашої ініціативи та виділити час для допомоги нашим захисникам. Нам потрібна допомога бізнесу та небайдужих громадян, щоб зібрати кошти на закупівлю тканини та основ для сіток. Приблизна сума, яку хочемо зібрати – 50 000 грн. Якщо ви бажаєте долучитись до підтримки акції, то пишіть нам на електронну пошту: lomc2001@gmail.com. Ми надамо вам реквізити, куди надсилати кошти та гарантуємо публічний звіт»,  – зазначив керівник Львівського обласного молодіжного центру Іван Сапса.

Студенти двох університетів у Львові плетуть маскувальні сітки

У Львові сплели величезну маскувальну сітку для літака: інші волонтерські проєкти

Маскувальну сітку плестимуть працівники Львівської обласної військової адміністрації

П'ятирічна дівчинка-переселенка 10 годин поспіль співала у центрі Львова

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів