В'їхав в браму цвинтаря на 710 тис грн і не прийшов на суд

18:37 17 лютого 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні Личаківський районний суд мав розглядати дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності водія, який у ніч на 15 січня в’їхав у одну з головних брам Личаківського цвинтаря.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Водію інкримінують керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна. Однак, водій-порушник подав клопотання про перенесення розгляду справ. Наступні судові засідання призначено на 28 лютого.

«Львівська міська рада та ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» не є безпосередніми учасниками судового процесу на цьому етапі. Однак, ми будемо пильно стежити за цими справами. Вони є резонансними. Адже йдеться про пошкоджене комунальне майно, яке є ще й пам’яткою архітектури», - зазначили у юридичному департаменті ЛМР.

Як додала керуюча справами виконкому Наталія Алєксєєва, місто очікує на рішення суду, аби процес відшкодування збитків, завданих громаді, не затягувався.

«Адміністративне провадження у цій справі є надзвичайно важливим у контексті доведення вини водія щодо нанесення збитків громаді. Усі необхідні документи щодо нанесення збитків ми зі своєї сторони,надали», - зазначила Наталія Алєксєєва.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 15 січня, 27-річний нетверезий водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами. Для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки  - замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи. Відповідно до кошторису, попередня вартість відновлення брами  - 710 тис. грн.

Брама з боку вул. Шімзерів була збудована у 1901 р. в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. Востаннє реставрацію цієї брами місто проводило у 2015 році.

Водій, який протаранив браму Личаківського цвинтаря, влетів у сотні тисяч гривень

Пошкоджену через ДТП браму Личаківського цвинтаря демонтують для ремонту

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів