Водій, який протаранив браму Личаківського цвинтаря, влетів у сотні тисяч гривень

13:38 18 січня 2023 р.

Фото до новини

Відповідно до кошторису, попередня вартість відновлення брами на Личаківському кладовищі, яка була пошкоджена внаслідок ДТП, – 710 тис. грн.

Про це розповіла в.о.начальника управління охорони історичного середовища ЛМР Маріанна Мороз, пише Dailylviv.com.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 15 січня, 27-річний нетверезий водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами.

«Удар був такої сили, що зрушив усі кам’яні блоки. Тож для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки  - замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи.

Сподіваємося, що водій, який пошкодив браму, оплатить усі ремонтні роботи. Дирекція ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» передала правоохоронцям відповідні матеріали з камер відеоспостереження. Також поліціянти нададуть і попередній кошторис на виконання робіт», - зазначила Маріанна Мороз.

Додамо, брама з боку вул. Шімзерів була збудована у 1901 р. в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. Востаннє ремонтно-реставраційні роботи цієї брами виконували у 2015 році.

28 травмованих: затримали водія вантажівки, який зіткнувся з автобусом біля Львова (відео)

Пенсіонерка на ВАЗі збила 82-річного велосипедиста

Смертельна аварія в обласному центрі: двоє загиблих, п’ятеро травмованих

Смерть ровесника: не розминулися на дорозі Львів-Тернопіль

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів