Вулицю Личаківську у Львові відкриють для проїзду транспорту ввечері

16:30 15 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Сьогодні о 18.00 вулицю Личаківську буде повністю відкрито для проїзду автомобільного транспорту».

Про це повідомили в середу, 15 серпня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Відповідно, завтра, 16 серпня, автомобільний громадський транспорт відновить свою роботу за старими схемами руху – як було до перекриття. Відновити рух трамваїв планують з 1 вересня».

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак зазначив: «Роботи з капітального ремонту вулицю Личаківської ми розпочали минулого року. Головний акцент був на заміні старого колектора, який вже під час робіт почав провалюватися. Тому майже 1000 метрів ми проклали підземного колектора. Це те, чого не видно, але що було основним під час капітального ремонту цієї дороги».

Сергій Бабак розповів також: «Роботи проводилися поетапно. Ми розуміли, які незручності будуть у зв’язку із перекриттям дороги. Завдяки чіткій організації роботи усіх, хто був дотичний до неї, – це проектанти, це замовник ЛКП «Львівавтодор», це виконавець робіт ТзОВ «Онур», роботи вдалося зробити на два тижні раніше від того, ніж планували попередньо.

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства також поінформував: «Загальна вартість робіт близько 6 млн. євро. Та коли відкриємо трамвайну колію і будуть заактовані усі роботи, будемо мати точну суму робіт. Найдорожчі роботи – це підземні роботи, заміна колектора і трамвайної колії».

Сергій Бабак також повідомив: «Зараз рух для автомобільного транспорту на вулицю Личаківська відкриваємо за тимчасовою схемою. Адже з вересня в дію вступають нові державні будівельні норми щодо роботи світлофорів. Після того, як вони вступлять в дію, встановимо світлофори, погодимо нову схему в поліції. Думаю, що до кінця вересня все запрацює. Зараз діятиме тимчасова схема і керуватися водіям потрібно дорожніми знаками».

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства доповнив: «Щодо перебігу ремонту вулицю Личаківської були проведені численні наради і зустрічі з мешканцями. Все, що було можливе, було враховано і поправлено. Були спірні питання, коли проектант відстоював свою думку і аргументував чому по-іншому зробити не можна. Зокрема, щоб встановлювати кишені для маршруток має бути дотримана певна відстань до будинків і там не повинно бути інженерних мереж. Тому на зустрічах з мешканцями проектанти з мешканцями проговорювали кожний спірний момент і все пояснювали».

Натомість головний інженер ЛКП «Львівавтодор» Євген Калитич розповів: «До реконструкції на вулицю Личаківській було дві смуги для руху транспорту. Після реконструкції буде організовано рух у три смуги. Однак, на час завершальних робіт з облаштування трамвайної колії, третя смуга буде закритою.

Євген Калитич доповнив: «Нам залишається прокласти 200 метрів колії із 1110 метрів. Також на сьогодні ще маємо отримати 250 метрів шпал. Сьогодні 110 метрів нам привезуть і залишається отримати ще 140 метрів. Усі роботи йдуть за планом, до 1 вересня все буде завершено».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів