Вовняні покривала й додатковий шар плівки на вікна: керівництво Львівської політехніки рятує студентів від холоду

18:56 12 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Загалом в обох гуртожитках треба замінити понад 800 вікон.

Про це інформує пресслужба Львівської політехніки, пише Dailylviv.com.

11 жовтня у Львівській політехніці відбулася зустріч адміністрації університету, зокрема проректорів, директора студентського містечка, його заступника, голови профкому студентів і аспірантів, представників студентського самоврядування з членами організації «Пряма дія» ― студентами низки закладів освіти та декількома мешканцями гуртожитків № 4 та №10 університету.

Молодь самовільно організував студент Києво-Могилянської академії, член організації «Пряма дія». У межах цього заходу обговорили питання затримки встановлення вікон у гуртожитках №4 та №10 нашого університету. Саме ці будівлі найбільше постраждали від ворожого ракетного обстрілу 6 липня цього року.

Перший проректор Олег Матвійків поінформував молодь про поточний стан перебігу проєкту відновлення віконних конструкцій у гуртожитках № 4 та № 10. Заступник директора студмістечка Богдан Поліщук розповів студентам про причини, через які виникла затримка зі встановленням вікон. Зокрема, детально прокоментував ситуацію, про яку ми писали раніше, стосовно ускладнень з оформленням відповідних документів, проведенням тендерної закупівлі Міжнародною організацією з міграції (МОМ), яка зголосилася профінансувати встановлення вікон у цих гуртожитках. Центральний офіс МОМ розташований за межами України — на Філіппінах, а зважаючи на велику вартість проєкту, остаточні перевірки та погодження відбувалися саме там.

Варто зазначити, що Львівська політехніка не є стороною договірних відносин між МОМ і підрядником, а вигодонабувачем результату виконання договору. Тобто оцінку вартості, тендерну закупівлю МОМ проводила відповідно до законодавства.

Директор студентського містечка Ігор Гельжинський поінформував студентів про реалізовані додаткові заходи для пом’якшення складних умов проживання: у гуртожитках № 4 та № 10 ввімкнули опалення, студенти мають можливість отримати додаткові вовняні покривала й додатковий шар плівки на вікна, доки їх не замінять.

Також студентів ознайомили з графіком постачання та монтажу вікон. Нагадуємо: перша партія вікон має надійти вже цієї п’ятниці. Загалом в обох гуртожитках треба замінити понад 800 вікон. Крім того, згодом замінять більш як 300 пошкоджених дверей і усунуть тріщини на внутрішніх стінах.

"Учасники зустрічі дійшли згоди, що є певний брак докладного інформування студентів-мешканців гуртожитків № 4 та № 10 про перебіг проєкту відновлення вікон. Хоча Колегія студентів і профком студентів та аспірантів Львівської політехніки постійно комунікують із політехніками у внутрішніх чатах та через офіційні сторінки своєї організації. За підсумками зустрічі вирішили створити студентську робочу групу, яка зможе регулярно аналізувати ситуацію з доставленням і встановленням вікон",- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, два дні тому Dailylviv.com писав, що через незасклені вікна студенти Львівської політехніки сплять у спальних мішках.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів