Вночі у Львові в 9-ти поверховому будинку спалахнула масштабна пожежа

10:46 28 грудня 2022 р.

Фото до новини

Пожежа виникла в одній з кімнат у квартирі на сьомому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку.

Про це інформує ДСНС, пише Dailylviv.com.

28 грудня о 03:22 до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу м. Львові на вул. Тернопільська,21 «е». Пожежа виникла в одній із кімнат у квартирі на сьомому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку

До місця події виїхали пожежно-рятувальні підрозділи м. Львова, а також оперативно-координаційний центр ГУ ДСНС України у Львівській області. 

Пожежа швидко поширилась в квартирі, і на момент прибуття вогнеборців до місця виклику з вікон квартири вже вибивалось полум’я. Водночас через щільне задимлення, спричинене пожежею, сходова клітина заповнилась токсичними продуктами горіння. 

Тож, рятувальники включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору і взялися до порятунку людей та ліквідації займання. Загалом за допомогою рятувальних пристроїв вогнеборці вивели з квартир, що розташовані на сьомому поверсі та верхніх поверхах 19 осіб, з них 4 дитини.

О 04:09 пожежу локалізовано та о 04:14 ліквідовано в складі 5-х ланок газодимозахисної служби

Як з’ясувалось на місці, власник помешкання разом з дружиною, самостійно покинули небезпечне приміщення до прибуття вогнеборців. Внаслідок пожежі власник квартири отримав опіки обох верхніх кінцівок I - II ступеня (14%). Чоловіка, 1992 року народження, в стані середньої важкості госпіталізований в комунальну 8-му міську клінічну лікарню.

Внаслідок пожежі знищено квартиру повністю та речі домашнього вжитку на площі 70 кв.м. Також пошкоджено облицювання стін під'їзду на площі 150 кв.м та  віконні рами на 8-му та 9-му поверсі.

До ліквідації пожежі залучили 28 осіб та 7 одиниць спецтехніки.

Обставини події та причина виникнення пожежі встановлюються.

У будинку, охопленому пожежею, знайшли тіло 42-річного чоловіка

Пожежа в холодильнику: на Львівщині ледве не згорів житловий будинок

Кілька годин 50 вогнеборців у Львові гасили пожежу на промисловому об'єкті

Гасили цілу годину: у пожежі на Львівщині згоріла жінка

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів