20 рятувальників зі Львівщини пройшли курс підготовки інструкторів у Варшаві

12:00 19 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: lviv.dsns.gov.ua

На базі навчально-тренувального полігону Головної школи Пожежної охорони Республіки Польща у Варшаві провели курс підготовки інструкторів до проведення занять у тренажері контейнерного типу.

Про це повідомили сьогодні у Львівському обласному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій. У ньому також розповіли, що курс підготовки інструкторів тривав у Варшаві з 8 до 14 жовтня, а тренажер контейнерного типу використовуватиметься для підготовки фахівців пожежно-рятувальної служби Львівщини у відповідності до методик та стандартів Європейського Союзу.

«Участь у навчаннях взяли рятувальники Головного управління ДСНС України у Львівській області та фахівці Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Загалом до навчань залучили 20 українських рятувальників», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Проводилися вони з метою навчання фахівців пожежно-рятувальних підрозділів та курсантів до виконання бойових завдань за призначенням в умовах міста. Впродовж шести днів українські вогнеборці знайомилися з методологією навчання у тренажері контейнерного типу, сценаріями відпрацювання навчальних вправ за напрямками гасіння пожеж та проведення пожежно-рятувальних робіт, розвідки, оцінки обстановки та рятування потерпілих в умовах дії небезпечних хімічних речовин та при висотному рятуванні потерпілих. Значну частину курсу присвятили забезпеченню безпеки праці особового складу, як під час тренувань, так і під час безпосереднього виконання завдань за призначенням», – повідомили також в обласному управлінні ДСНС.

«Окрім того, впродовж перебування на полігоні рятувальники знайомилися із специфікою та методами підготовки пожежників Республіки Польща до гасіння пожеж із зрідженими вуглеводневими газами, а також вивчали динаміку внутрішніх пожеж та підготовку вогнеборців до їх гасіння. В рамках навчального курсу рятувальники відвідали промислове підприємство «Djchem Chemicals Poland S.A.», на території якого використовуються небезпечні хімічні речовини. Тут фахівці ДСНС ознайомилися із технологічним процесом виробництва, системами гарантування безпеки та порядком організації роботи аварійно-рятувальної служби підприємства», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«Упродовж 2017-2018 років на території Львівщини реалізовується проект, метою якого впровадження у використання тренажера контейнерного типу. Проект реалізовується в рамках програми «Підтримки системи підготовки добровільної пожежної охорони та підвищення кваліфікації професійної рятувальної служби в Україні в 2017-2018 роках» за ініціативи Головної школи Пожежної охорони Республіки Польща. Учасниками проекту є ГУ ДСНС України у Львівській області, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності та Товариство Добровільної пожежної охорони у Львівській області», – поінформували також у прес-службі Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України та опублікували фоторепортаж із Варшави.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів