Військові зі Львівщини тренуються в Німеччині

10:15 5 грудня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

На території багатонаціонального міжвидового центру з підтримки боєготовності 7-ї армії Сухопутних сил Збройних Сил США в Європі біля німецького міста Хоенфельс, розпочалася практична фаза міжнародних військових навчань «Combined Resolve XI».

У міжнародних військових маневрах участь беруть українські військовослужбовці, зі складу 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила з Яворова на Львівщині. Після прибуття до району зосередження багатонаціонального батальйону «Альгердас» та зайняття визначених позицій, механізована рота під командуванням старшого лейтенанта Юрія Капустяка прийняла перший бій з умовним противником.

Механізована група сил «OPFOR» підступно зайшла з тилу, де противник намагався знищити командно-спостережний пункт роти. Втім, «королівські» піхотинці під час розгортання на своїх позиціях вчасно зорієнтувалися та дали гідну відсіч.

У підсумку знищено броньовану машину і підбито танк противника. «Втрати» з нашого боку, як зафіксовано лазерною системою імітації бою «майлс», склали бойова машина піхоти та два члени її екіпажу.

«Знищені» засоби, за правилами навчань, до завтрашнього дня не братимуть участі у маневрах і відведені у визначені райони, а люди евакуйовані до умовного госпіталю.

Тим часом на ротних позиціях триває посилення оборони, їхнє інженерне обладнання, облаштування засідок тощо. Піхотинці готують «сюрпризи» для умовного противника і мають бути готові у будь-який час вступити у бій та виконати завдання, поставлене штабом багатонаціонального батальйону «Альгердас» бригади «Ironhorse» сил «BLUFOR».

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів