Військові тренувалися на Львівщині звільняти міста

17:45 17 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади відпрацювали на Львівщині тактику бою в місті.

Про це повідомили в середу, 17 квітня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли подробиці: «Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців відпрацювали на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного на Львівщині тактику ведення бойових дій у місті. Тренування українських військовослужбовців відбувавалися в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна («JMTG-U»)» за стандартами НАТО.

За ходом навчань спостерігав міністр оборони України Степан Полторак, який перебуває з робочим візитом на Львівщині. Очільник військового відомства зазначив: «При веденні бойових дій в місті є дуже багато особливостей, починаючи від прийняття рішення, організації взаємодії, застосування вогню, а також є дуже важливим ризики щодо мінімізації втрат, як цивільного населення, так і військовослужбовців. Наш Міжнародний навчальний центр на сьогодні є одним із кращих у Східній Європі, здатний готувати людей по стандартам Північноатлантичного Альянсу. Через цей навчальний центр вже пройшло підготовку більш ніж 20 тисяч військовослужбовців ЗС України».

Степан Полторак також наголосив: «Ми готуємось звільняти, а не захоплювати. І це є величезна відмінність наших Збройних Сил від ЗС Російської Федерації. ЗС України так не діють і ніколи не будуть захоплювати, а тільки звільняти. Звільняти наші міста, які захоплені терористичними угрупуваннями та російськими військами».

«Свої професійні навички особовий склад підрозділу вдосконалював разом із бійцями спецзагону OPFOR, які виконували роль умовного противника. Роль цього батальйону полягає в імітації противника, тим самим створюючи жорстку і реалістичну підготовку для піхотних батальйонів, що здійснюють підготовку у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки. Під час навчань бійці батальйону «OPFOR» застосовують проти військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади тактику, яку під час боїв у населених пунктах використовують проросійські терористи», – поінформували також у прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів