Військова техніка пересуватиметься майже в усіх воєводствах Польщі автобанами, швидкісними та національними дорогами

22:33 9 лютого 2024 р.

Фото до новини

Військові закликали не публікувати фото та відео, які демонструють пересування військ та їх розташування, дати та час руху окремих колон, інформацію про зльоти та посадки літаків.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

З понеділка, 12 лютого, на дорогах майже всієї країни буде посилений рух військової техніки, пов’язаний з навчаннями Steadfast Defender 2024 та їх польською частиною Dragon-24.

У навчаннях Steadfast Defender 2024 візьмуть участь 90 тисяч військових із 31 країни-члена НАТО та Швеції, яка перебуває на шляху вступу до Альянсу. У Польщі в до участі у Dragon-24 будуть залучені 20 тисяч військових. Офіційно навчання розпочалися 24 січня і триватимуть до кінця травня. Більшість заходів відбуватиметься в країнах Центральної Європи, зокрема в Польщі.

Читайте також: Військові літаки F-16 і Міг приземлятимуться на автодорозі в Польщі

Генеральний штаб Війська Польського повідомив, що військова техніка пересуватиметься майже в усіх воєводствах, автобанами, швидкісними та національними дорогами.

Військові відпрацьовуватимуть, зокрема приймання та перекидання сил союзників, координацію транскордонної діяльності та співпрацю з іншими країнами.  

Військові також закликали не публікувати фото та відео, які демонструють пересування військ та їх розташування, дати та час руху окремих колон, інформацію про зльоти та посадки літаків. У Генштабі запевнили, що рух військової техніки буде скоординовано таким чином, щоб якомога менше перешкоджати руху іншого транспорту. Перегрупування узгоджено з місцевими органами влади.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів