Відновити газопостачання 14 населеним пунктам Львівщини пообіцяли впродовж доби (оновлено: відео)

14:00 11 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: rbc.ua

Керівник прес-служби «Укртрансгазу» Максим Белявський повідомив у понеділок: «Роботи по відновленню газопостачання заплановано закінчити впродовж 48 годин, до 15:00 12 січня».

Керівник прес-служби «Укртрансгазу» Максим Белявський розповів сьогодні, 11 січня:

«На Львівщині аварійні бригади ПАТ «Укртрансгаз» проводять відновлювальні роботи на розгерметизованому підземному магістральному газопроводі діаметром 500 мм», –повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та пресою оператора вітчизняної газотранспортної системи.

За повідомленням Центрального диспетчерсього департаменту ПАТ «Укртрансгаз», для запобігання витоку газу перекрито пошкоджену ділянку газопроводу та припинено газопостачання 14 населенних пунктів Самбірського та Городоцького районів (близько трьох тисяч абонентів), загальне добове споживання 21 тисяч кубічних метрів. Роботи по відновленню газопостачання заплановано закінчити впродовж 48 годин, до 15:00 12 січня 2016 року.

Транспортування газу для споживачів Європи здійснюється в штатному технологічному режимі, згідно поданих заявок. На місці працює комісія, причина розгерметизації газопроводу встановлюється.

Надзвичайна ситуація сталася учора, 10 січня, після обіду біля села Романівка Городоцького району на Львівщині. Постраждалих та жертв немає».

Максим Белявський написав це сьогодні, 11 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість у прес-службі обласної державної адміністрації повідомили сьогодні, 11 січня, «Щоденному Львову»:

«Сьогодні, 11 січня, упродовж доби можуть відновити газопостачання десятьом селам Самбірщини та чотирьом населеним пунктам Городоцького району, припинене внаслідок аварії магістрального газогону поблизу села Круковець. Подачу «блакитного палива» планують забезпечити через резервний газопровід. Про це повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Андрій Умрихін.

«Подачу газу в обхід магістрального газогону аварійні бригади зможуть відновити лише після успішних випробувань та у разі дотримання усіх вимог безпеки, – зазначив Андрій Умрихін. – За умови позитивного результату вже до кінця дня 11 січня місцеві мешканці сіл Самбірського та Городоцького районів матимуть газ».

За його словами, бригади «Львівтрансгазу» сьогодні також планують завершити ремонт магістрального газогону та розпочати його випробування. Андрій Умрихін додав: «До того часу, поки не вдасться відновити роботу «магістралі» ми готові облаштувати поблизу сіл, які залишатимуться без газу, пункти обігріву та забезпечити їх всім необхідним».

Відучора на місці події працюють аварійні бригади УМГ «Львівтрансгаз» у складі 50-ти осіб та десяти одиниць техніки. Нагадаємо, що 10 січня близько 15:00 поблизу с. Круковець у Самбірському районі сталася розгерметизація на магістральному газогоні УМГ «Львівтрансгаз».

Унаслідок аварії тимчасово припинено газопостачання 14-ти населених пунктів області: чотирьох у Городоцькому районі (селам Хишевичі, Романівка і Коропуж та хутору Коропуж Запанський) та десяти – у Самбірському (селам Круковець, Малинів, Подільці, Новий Острів, Конюшки-Королівські, Конюшки-Тулиголівські, Сусолів, Задністряни, Погірці й Чайковичі)».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині намагаються відновити газопостачання чотирнадцятьом населеним пунктам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів