Ветерани-добровольці розпочали блокаду окупованих територій

15:45 26 грудня 2016 р.

Російські окупанти не виконали вимог, зазначених в ультиматуму учасників бойових дій.

Як інформував «Щоденний Львів», 16 грудня, боєць батальйону «Донбас» Євген Шевченко попередив: «Ветерани війни поставили терористам і окупантам ультиматум – якщо впродовж семи днів усі українські військовополонені не будуть відпущені або ж обміняні, то ми починаємо тотальну блокаду окупованих територій».

Оскільки російські окупанти не виконали вимог, зазначених в ультиматуму учасників бойових дій, вони розпочали сьогодні, 26 грудня, організацію блокади окупованих територій Донбасу. Зокрема, обіцяють не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет. 

Про це повідомив на прес-конференції колишній в.о. начштабу батальйону Айдар Валентин Лихоліт, який запевнив: «Ми не будемо обмежувати мирних жителів, які проносять собі їжу – хліб, воду, гречку. Сьогодні на Майдані в Києві буде встановлено мобілізаційний пункт, куди можуть прийти всі бажаючі підтримати блокаду окупованих територій або прийняти в ній участь. 

Другий командир батальйону Донбас Анатолій Віногродський повідомив, що до цієї акції готові приєднатися багато ветеранів і волонтерів АТО.  Він зазначив, що ініціатори акції вимагають звільнення не тільки тих заручників, які значаться в офіційних списках, а й тих, хто в офіційні списки не включений, проте за інформацією, наявною у учасників добровольчих батальйонів, знаходяться в полоні. 

Віногродський підкреслив: «Блокада буде ретельно готуватися не тільки в зоні проведення АТО, але і в Києві. Ми готуємося до протидій влади, яка, на жаль, бере участь в торгівлі з терористами і окупантами».

Про це повідомили сьогодні, 26 грудня, в агенції «ЛIГАБiзнесIнформ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів