В укриттях понад 700 закладів освіти Львівської області тепер є доступ до інтернету

12:35 18 січня 2023 р.

Фото до новини

У лютому укриття майже 1600 шкіл області будуть з інтернетом.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Восени 2022 року, за ініціативи Олександра Кулепіна, заступника голови Львівської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO), створили Робочу групу, мета якої – забезпечити в усіх укриттях закладів освіти Львівської області доступ до мережі інтернет

Вже сьогодні понад 700 закладів освіти, під час загроз ракетної небезпеки, проводять повноцінне навчання в укриттях, а діти завжди залишаються з батьками на зв’язку. У лютому кількість укриттів з Wi-Fi в укриттях закладів освіти Львівщини сягне 100%, а це майже 1600 закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти. 

«Як батько, я прекрасно розумію батьків, які хвилюються про безпеку своїх доньок та синів. Тому ми у Львівській ОВА прагнемо забезпечити всі укриття інтернетом, щоб завжди мати можливість зателефонувати діткам. Окрім цього, доступ до інтернету в укриттях закладів освіти надає можливість не переривати освітній процес, навіть під час повітряних тривог», – зазначив Олександр Кулепін. 

Серед закладів освіти, яким уже провели інтернет в укриття, є і Стрийська початкова школа №11. У закладі кажуть, підведення інтернету в укриття суттєво полегшило навчальний процес.

«Як укриття у нас слугують три приміщення і в кожному облаштували невеличкий медійний центр, де ми можемо провести будь-який урок. Усі приміщення обладнані звуковими колонками та інтернетом. Тепер ми впевнені в тому, що діти завжди будуть на зв’язку з батьками», – розповів директор Стрийської початкової школи №11 - Сергій Запісов.

Нагадаємо, провести інтернет в укриття шкіл та дитсадків області вдалося завдяки співпраці Львівської ОВА з Львівським ІТ-кластером, який у листопаді минулого року передав нам тисячу роутерів, та завдяки інтернет-провайдерам, які безкоштовно облаштовують укриття засобами зв’язку.

Дитсадки та школи Львівщини отримають 1000 роутерів та точок доступу до інтернету в укриттях

Wi-Fi в укриттях: 25 шкіл і ліцеїв у Львові забезпечать інтернетом. Перелік

Якщо світла у Львові не буде понад добу, школи перепрофілюють під пункти обігріву,- мерія

70 шкіл Львівщини отримають по $3 тис. Перелік

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів