В обід на кордоні зустрінуть перший транспорт польської медичної місії, який прямує до Івано-Франківська

10:48 27 лютого 2022 р.

Фото до новини

Перший транспорт із медичною допомогою, організований Польською медичною місією та Польською гуманітарною командою, відправляється в Україну.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Передбачається, що транспорт прибуде до кордону до обіду. Допомога включає все необхідне для перев’язки ран та надання невідкладної допомоги.

Це невідкладна допомога лікарні в Івано-Франківську. Транспорт доїде до кордону в Кросьцєнку, там його підберуть рятувальники українського Польського Червоного Хреста та Центру порятунку.

Як повідомила Малґожата Олясіньська-Харт із Польської медичної місії, це перша партія допомоги, і вже починається закупівля наступних засобів. Польська медична місія повідомила, що масштаби гуманітарної кризи в Україні збільшуються. Список термінових потреб зростає, а складські приміщення порожніють. Не вистачає перев’язувального матеріалу, мішків на кров та спеціалізованих медичних засобів. Найбільше потрібні індивідуальні аптечки IFAK. Додатково потрібні ковдри, ліхтарики, батарейки.

Польська медична місія та Польська гуманітарна команда проводять громадський збір коштів на закупівлю рятівних продуктів. Гроші можна сплатити через сайт pmm.org.pl або профіль Польської медичної місії у Facebook.

Польща виступає за прийняття України до ЄС в експресрежимі

Перетин кордону з Польщею автомобілем: що вимагає польська сторона

Ситуація на кордоні з ЄС: найбільші черги на ПП з Польщею

Українці перетинають кордон зі своїми тваринами: як реагують поляки

У ПП Рава-Руська для жінок та дітей організовано додатковий транспорт для перетину кордону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів